Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Балога VS "М-студіо": що ж відбулось насправді?

Балога VS "М-студіо": що ж відбулось насправді?
Сміливо можна говорити, що дітище нардепа повстало проти людини, яка колись дала йому "життя".

Пройшло вже більше доби з моменту інциденту, який відбувся в офісі місцевої телерадіокомпанії "М-студіо". З’ясування відносин між Віктором Балогою та колективом завершилось двома заявами до правоохоронних органів та суттєвими репутаційними збитками для колишнього "хазяїна" Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

Відкидаючи емоції та вигадки спробуємо розкласти по поличках ситуацію, що відбулася.

Передісторія відносин

Реклама

Телерадіокомпанія "М-студіо" разом з сайтом "Мукачево.нет" – одні з головних медіаактивів Віктора Балоги. За час своєї роботи на різних посадах в органах державної влади політик та олігарх спирався перш за все на ці власні ЗМІ, які створювали потрібну картинку та доносили ті меседжі до місцевого люду, які потрібні були Балозі. "М-студіо" за час своєї роботи перетворилася на такий собі місцевий взірець телеканалу "Russia Today", який займався пропагандою однієї родини.

Канал, який був головним джерелом пропаганди, найбільш ставав у нагоді в час виборів. Представники "Єдиного Центру" чи не кожну годину виходили в ефіри, щоб розповісти про "здобутки" партії та їх особисті успіхи. За час існування змінилось чимало журналістів та єдине, що залишалось незмінним – це генеральний директор телерадіокомпанії, давній друг та соратник Віктора Балоги – Володимир Шубець. До слова, останній зміг вибудувати для нардепа досить перспективне медіаоб’єднання, до складу якого окрім телеканалу входить ще декілька ФМ-радіостанцій. Про тісні зв’язки Балоги та Шубця промовисто може свідчити й той факт, що засновником "Радіо Слатіна", є підприємство ТОВ "РА-Закарпаття", власницею якого є донька Шубця – Віолетта.

Реклама

Згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, 100% власності телеканалу належать виробничо-комерційному товариству з обмеженою відповідальністю "Продюсер". У свою чергу засновниками "Продюсера" є Балога Оксана Анатоліївна (≈25,14%), Петьовка Марина Іллівна (≈25,14%), Токар Мирослава Іванівна (≈25,14%), Горонді Крістіан Георгійович (≈1,33 %) та товариство з обмеженою відповідальністю "Барва" (≈23,23%). Засновниками ж ТОВ "Барва" з перелічених осіб є лише дружина нардепа Василя Петьовки – Марина (30%) та дружина колишнього голови Мукачівської РДА Іллі Токаря – Мирослава (30%). Себто найбільшими мажоритарними акціонерами телерадіокомпанії є саме ці два політики.

Суть протистояння

Ситуація ще кілька місяців тому була керованою. Родина Балог у повному обсязі контролювала власні медіаактиви через залежного від них Володимира Шубця. Але стан справ змінився після конфлікту, що виник між Василем Петьовкою та Віктором Балогою. Коли родичі, політики та бізнес-партнери "побили горшки", розпочався процес поділу майна, в тому числі і медійних активів. Кілька місяців тому контроль над каналом здобув Василь Петьовка. Після цього "М-студіо" змінило редакційну політику. У журналістів з’явилось більше свободи. Якщо раніше будь-який ефір міг відбуватися виключно з представниками "Єдиного Центру", то останнім часом до участі в передачах почали запрошувати й представників інших політичних сил. Окрім того, в ефірах новинних передач все частіше почала з’являтися критика на адресу мукачівської влади.

Реклама

Дана ситуація втрати впливу на телеканал і могла спровокувати таку поведінку Віктора Балоги. Як відомо, політик погрожував журналістам розправою. Як з’ясували на місці правоохоронці, нардепа не задовольняла інформація, яка подавалася на цьому телеканалі.

Через кілька хвилин після офіційної заяви правоохоронних органів, деталі конфлікту на своєму сайті повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. За його інформацією, нардеп накинувся на Володимира Шубця з кулаками, репетуючи при цьому: "Будеш показувати мене й Андрія, або заб’ю тебе, як посліднього пса!"

Наші спроби в день конфлікту почути позицію Віктора Балоги також виявились марними. Прес-секретар обласної організації "Єдиного Центру" Віолетта Цап попросила "залишити це запитання на завтра". Подальші спроби на наступний день отримати бодай якусь відповідь не увінчалися успіхом. Слухавку ніхто не брав. Аналогічна ситуація і з речницею Віктора Балоги Альоною Яхно, яка проігногрувала листа журналістів "PMG.ua".

Традиційно для таких ситуацій аудиторія очікувала почути позицію нардепа вже в традиційний для нього спосіб – через його сторінку у Фейсбуці. Натомість, перший допис, з однієї сторони, відверто розчарував, а з іншої сторони, він мав на меті показати, що конфлікт на "М-студіо" не є для політика найважливішим питанням дня. Пізніше все ж піарники Віктора Балоги поширили його "бачення" ситуації довкола інциденту на телеканалі.

Наслідки конфлікту: протистояння триває?

За інформацією, що є в розпорядженні інтернет-видання "PMG.ua", за фактом сутички на місцевому телеканалі правоохоронцями порушено провадження. Працівники телеканалу сьогодні ходили на допит. На прохання прокоментувати сутичку, головний редактор "М-студіо" пообіцяла зателефонувати, але надалі на телефонні дзвінки не відповідала.

За словами очевидців, сьогодні на обличчі Вікторії Росул помітні "сліди" вчорашнього "обговорення".

Реклама

На виході цієї історії маємо чітке усвідомлення протистояння між одним з власників телеканалу та його працівниками. Зазвичай, подібні конфліктні ситуації піарникам Віктора Балоги вдавалось успішно вирішувати, але зважаючи на той факт, що в поліції зареєстровані заяви, "вийти сухими із води" наразі не вдасться нікому. Звичайно, можна змоделювати ситуацію, коли сторони протистояння знайдуть спільні точки дотику і бодай на час закопають "сокиру війни", але при цьому гіркий осад залишиться як у перших, так і в других. Тим паче, що справа набула всеукраїнського розголосу. Про це, принаймні свідчить заява багаторічного друга журналістів і недавнього нардепа Миколи Томенка.

Згаданий конфлікт з матюками і рукоприкладством вкотре підтвердив, що не все гаразд у мукачівському королівстві.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно