Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Проти «БПП «Солідарність», «Нашого краю», «Відродження» та «ЄЦ» використовують «чорні» технології

Проти «БПП «Солідарність», «Нашого краю», «Відродження» та «ЄЦ» використовують «чорні» технології

У ніч із 1 на 2 жовтня невідомі особи розповсюдили у деяких районах Закарпаття листівки з ознаками «чорного піару» із логотипами партій «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Наш край» та «Відродження». А 3 жовтня зафіксовані листівки із негативним посилом проти кандидатів «Єдиного центру» – Віктора та Андрія Балог.

ВІДЕО ДНЯ

Появу продукції із ознаками «чорного піару» щодо партій «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Наш Край» та «Відродження» спостерігачі ОПОРИ зафіксували у містах Мукачево, Виноградів, Перечин, селищі Великий Березний. Листівки розкидані у під’їздах будинків або у поштових скриньках. Подекуди листівки приклеєні до стінок або ж валяються прямо серед вулиці, – стверджує ОПОРА.

Проти «БПП «Солідарність», «Нашого краю», «Відродження» та «ЄЦ» використовують «чорні» технології – 01
Реклама

На одному варіанті листівок – логотипи трьох згаданих партій з написом – «Влада і бандити разом». На іншому – напис «Влада і бандити ідуть разом» та фотографії Президента України Петра Порошенка та екс-голови Адміністрації Президента Леоніда Кучми Віктора Медведчука.

Проти «БПП «Солідарність», «Нашого краю», «Відродження» та «ЄЦ» використовують «чорні» технології – 02
Реклама

Під їхніми фотографіями зображення голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля і народного депутати України Валерія Пацкана, а також народного депутата України Михайла Ланья та кандидата на посаду міського голови Мукачева від партії «Відродження» Івана Чубирко. Продукція не містить вихідних даних.

3 жовтня у місті Мукачево на вулицях зафіксовано появу листівок із ознаками «чорного піару» проти кандидата на посаду міського голови та у депутати міськради Андрія Балоги та кандидата до Закарпатської обласної ради Віктора Балоги.

Проти «БПП «Солідарність», «Нашого краю», «Відродження» та «ЄЦ» використовують «чорні» технології – 03
Реклама

На листівках месидж із негативним посилом – нібито батько виконує забаганку сина і стати міським головою і «ставить його на посаду». Ця продукція також не містить вихідних даних.

Оскільки зміст усіх згаданих листівок містить негативний вміст, то у факті їх розповсюдження вбачаються ознаки використання технології «чорного піару», що містить ознаки порушення Закону України «Про місцеві вибори», зокрема – частини 5 статті 60, яка гласить: «Забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію - суб’єкта виборчого процесу».

Також уся друкована продукція, що стосується агітації голосувати або не голосувати за конкретного кандидата чи партію, повинна містити інформацію про друк. У даному випадку вихідних даних нема, що є порушенням частини 2 статті 56 Закону, яка встановлює: «Друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно