Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді урочисто відзначили День Конституції України

В Ужгороді урочисто відзначили День Конституції України

Сьогодні, 24 червня  в Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі ім. братів Шерегіїв відбулися урочистості та святковий концерт з нагоди Дня Конституції України.

ВІДЕО ДНЯ

У святкуванні взяли участь голова ОДА Геннадій Москаль, заступник голови облради  Петро Грицик, депутати різних рівнів,  представники районів та громадськість міста, – повідомляє     прес-служба обласної ради.

З вітальним словом виступили та вручили відзнаки обласної влади  Геннадій Москаль та Петро Грицик. 

Реклама

Губернатор  краю привітав всіх з тим, що ми живемо вже 20 років за новою Конституцією та, щоб віддати шану політикам, що працювали над нею, запросив присутніх депутатів Верховної Ради України ІІ скликання від Закарпаття  на сцену. 

У своїй промові Петро Васильович від  імені голови Закарпатської обласної ради Михайла Рівіса, депутатського корпусу щиро привітав усіх присутніх з двадцятою річницею від дня ухвалення Конституції України – головного документа, який окреслює основні права і свободи людини, визначає найважливіші суспільні відносини, територіальний устрій держави, демократичні засади її розвитку. Та зазначив, що сьогодні Україна проходить чи не найважче за часи своєї незалежності випробування — випробування на єдність та територіальну цілісність.

Реклама

«Усвідомлюючи величезне значення Конституції та її вплив на суспільний розвиток, нещодавно Верховною Радою України були прийняті зміни до Основного Закону в частині правосуддя. Вони повинні стати фундаментом для будівництва справді незалежної судової влади.

Децентралізація, яка буде закладена в Конституції, передбачає розширення повноважень місцевих громад, зокрема й у питаннях історичної пам’яті, культурних традицій та мовної політики. Але єдиною державною мовою України була, є і буде українська мова.

Оновлена Конституція України зміцнить підвалини єдності суспільства та закладе основу для формування сучасної політичної нації.

Реклама

Та слід пам’ятати, що будь-яка, навіть найдосконаліша Конституція, неспроможна миттєво забезпечити зміни  в  суспільній свідомості та практиці. Це лише основні напрями великого і складного еволюційного процесу, які визначає і вказує Основний Закон. Усе інше залежить від нас. Від нашого порозуміння, консолідації, злагодженості і зкоординованості рішень та дій. Успіх в усіх наших справах прийде тоді, коли кожен громадянин України не тільки користуватиметься правами і свободами, а належним чином виконуватиме свої обов’язки.

Адже, щоб реалізувати всі поставлені перед нами завдання, необхідно більш ширше впроваджувати нові методи господарювання, проявляти ініціативу і підприємливість як керівникам, так і кожному працівнику на своєму робочому місці. Лише за таких умов можливий ефективний поступ економічного розвитку незалежної української держави, а отже, і підвищення життєвого рівня життя людей.

Не будемо ж шкодувати заради цього ані сил, ані енергії, ані житя! Зробимо все можливе для цього! Відмовимося назавжди від розпалювання ворожнечі в суспільстві. Нехай мир і злагода сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню добробуту у кожному домі.

Водночас єдине бачення усіма політичними та громадськими силами спільної мети і відповідальне ставлення до вирішення актуальних завдань державотворення стане запорукою подальшого поступу та процвітання України, нашого рідного Закарпаття.

Звертаюся до земляків із закликом об’єднати зусилля задля порозуміння у суспільстві, успішного розвитку країни, щасливого майбутнього нинішнього та прийдешніх поколінь»,- наголосив Петро Грицик .

На завершення  привітав всіх з величним святом, побажав миру, здоров’я, щастя, добра, злагоди на щодень.Та виконати приємну місію  і вручив Почесні грамоти Закарпатської обласної ради.

Так, за багаторічну активну громадську діяльність, відданість інтересам держави, вагомий внесок у розбудову краю та з нагоди Дня Конституції України Почесною грамотою облради нагороджені депутати  Верховної  Ради України  ІІ скликання 1994-1998 років: Сергій Слободянюк, Михайло Товт,  Василь Улинець, Сергій Устич  та Сергій Чейпеш.

Зворушливим був виступ депутата Верховної Ради України другого скликання, заступника голови Закарпатського крайового проводу політв’язнів Івана Коршинського.   Він зупинився на окремих моментах тієї ночі, в яку приймалась Конституція України,  та зазначив, що закарпатські депутати активно працювали над проектом Конституції. Цей Закон увібрав кращі зразки державотворення. Неспроста світ донині вважає його одним із найкращих.

 На завершення свята присутні мали змогу насолодитись артистичними талантами пісенних та танцювальних митців  нашого краю. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно