Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Європейський Союз підтримує реформи у сфері юстиції в Україні

Європейський Союз підтримує реформи у сфері юстиції в Україні

Європейський Союз підтримує реформи у сфері юстиції в Україні
ВІДЕО ДНЯ

Європейський Союз підтримує намагання України створити систему правосуддя, засновану на принципі верховенства права. Саме на досягнення цієї мети спрямований Проект ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні». В рамках цього Проекту при співпраці з Національною асоціацією адвокатів України 5 жовтня в м. Ужгород та 6 жовтня в м. Мукачево відбулися комунікаційні тренінги на тему «Розвиток зовнішніх зв’язків адвокатів, регіональних органів адвокатського самоврядування із мас-медіа та громадськими організаціями». Закарпаття знову вітало знаних гостей, серед який: Марк Сегал – головний експерт Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», Станіслав Батрин – керівник проекту «Відкритий Суд», Ганна Колесник – Голова комітету захисту прав людини Національної асоціації адвокатів України, та Леонід Лазебний – головний редактор журналу «Адвокат», а також представники правозахисних та інших громадських організацій, мас-медіа.

У своєму вітальному слові Голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош, зокрема сказав: «У зв’язку з тим, що ми рухаємось до європейських правових стандартів, відкритості і прозорості системи правосуддя нам потрібно докорінним чином міняти самі фундаментальні, базові принципи, на яких будується наша правова система. В цьому контексті переоцінювати роль мас-медіа, як інструмента громадського контролю фактично неможливо. Тому адвокати мають співпрацювати з мас-медіа, як з інструментом захисту громадянських свобод, які притаманні будь-якому демократичному суспільству». Також Олексій Фазекош вручив найвищу відзнаку Спілки адвокатів України – медаль «За заслуги в розвитку адвокатури» відомому закарпатському адвокату Борису Бурлака, якою він був нагороджений з нагоди святкування 25-ліття заснування Спілки адвокатів України, – повідомляє прес-служба органів адвокатського самоврядування Закарпаття.

Реклама

Подібні заходи демонструють те, що Україна, її правова система готові до фундаментальних реформ і перетворення в справжню правову державу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно