Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Словаччині трагічно загинув мешканець Мукачева

У Словаччині трагічно загинув мешканець Мукачева
У розслідуванні фактів затримання двох літальних апаратів, що доставляли із Закарпаття за кордон сигарети та нелегалів, з’являються нові подробиці.

Під час невдалого приземлення нелегального літака в Словаччині один із підозрюваних контрабандистів, мешканець Мукачева, загинув.

ВІДЕО ДНЯ

Про це на своїй стоірнці у мережі Інтернет заявив губернатор Закарпаття Геннадій Москаль.

У розслідуванні фактів затримання двох літальних апаратів, що доставляли із Закарпаття за кордон сигарети та нелегалів (мова про дельтаплан, виявлений біля с.Домбоки Мукачівського району 19 вересня, та літак, що здійснив аварійну посадку 18 вересня в Словаччині за 60 км від кордону з Україною) з’являються нові подробиці.

Реклама

– Злочинні групи, що переправляють контрабанду (як правило, сигарети) та нелегалів на літальних апаратах різного виду, різко активізувалися в області останні кілька місяців, – зазначає голова ОДА Геннадій Москаль. – Я особисто просив голову Держприкордонслужби Віктора Назаренка прислати сюди спецпідрозділ для боротьби з повітряними порушниками. І спецпідрозділ дійсно приїжджав, але польоти одразу припинялися — очевидно, йшов витік інформації.

Однак скільки б ниточці не витися, кінець буде. В ніч на суботу дельтаплан, який повертався зі Словаччини вдалося вирахувати, а потім затримати й пілота. Це, до речі, не закарпатець, а мешканець Полтавської області, зараз він дає свідчення нашим силовикам. Щодо літака, який здійснив аварійну посадку біля с.Нижній Хрушов у Словаччині, то тут фатальну роль зіграла низька кваліфікація пілота. Особи контрабандистів, що перевозили літаком нелегалів та сигарети, встановлені. Це семеро мешканців Мукачева та Мукачівського району. Під час аварійної посадки літака в ніч на п’ятницю один із них (34-річний мешканець Мукачева Віталій Ц.) отримав смертельні травми й невдовзі помер.

Реклама

Я звернувся до В.Назаренка з проханням відзначити прикордонників, що вирахували дельтаплан і встановили особи нелегальних “літунів”. Боротьба з контрабандою сигарет і переправленням нелегалів триватиме й далі, – зазначає Геннадій Москаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно