Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті депутат з необережності застрелив поліцейського

На Закарпатті депутат з необережності застрелив поліцейського
Трагедія сталась біля села Лубня Великоберезнянського району на території Ужанського національного природного парку.
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 17 червня, над ранок біля села Лубня Великоберезнянського району на території Ужанського національного природного парку (УНПП) стався нещасний випадок, у результаті якого загинула людина.

Депутат Великоберезнянської районної ради від Радикальної партії Олега Ляшка (колишній працівник Великоберезнянського райвідлілу міліції) Іван Псяйка разом зі своїм знайомим Михайлом Січкою (майор поліції, начальник сектору по контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Головного управління Національної поліції в Закарпатській області) пішли на полювання в лісовий масив поблизу с.Лубня, що на території УНПП. Під час полювання І.Псяйка з необережності вистрелив у свого напарника М.Січку, внаслідок чого той загинув на місці.

Реклама
На Закарпатті депутат з необережності застрелив поліцейського – 06

"Висловлюю співчуття рідним і близьким загиблого, – зазначив голова ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті, який першим і повідомив трагічну новину. –  Водночас не можу обминути той факт, що фігуранти нещасного випадку, котрі мають пряме відношення до правоохоронних органів і в першу чергу мали б слідкувати за дотриманням закону, займалися браконьєрством на території Ужанського національного природного парку. Я дав доручення Прокуратурі області та Головному управлінню національної поліції ретельно вивчити обставини трагедії і зробити жорсткі висновки. Ніяких поблажок нікому не буде, перед законом усі рівні. Цей випадок має стати наукою для всіх інших, хто захоче демонстративно порушувати закон.

Реклама

Трохи згодом інформацію про нещасне вбивство підтвердили правоохоронці.

"Неподалік українсько-польського кордону група осіб здійснювала незаконне полювання. Один із браконьєрів здійснив постріл із власної мисливської рушниці й влучив у 45-річного майора поліції. Він на той час перебував поза службою. Від кулі загинув на місці події", – констатував відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області. 

Реклама

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.119 Кримінального кодексу України (Вбивство через необережність). Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. 

Особу вбивці правоохоронця встановлено. Це 39-річний житель с.Ставне Великоберезнянського району, який є депутатом Великоберезнянської районної ради. До слова, він сам повідомив у поліцію про те, що сталося під час полювання. Вирішується питання про обрання фігуранту справи міри запобіжного заходу. Зброю вилучено.

Варто відзначити, що за фактом загибелі майора закарпатської поліції поліція розпочала ще одне кримінальне провадження – за ст.248 ККУ (Незаконне полювання). 

"У даному випадку проводилося незаконне полювання на території Ужанського національного природного парку. В самому парку поліцейські виявили вишки для імовірного полювання. Слідство повинно з’ясувати, хто дав дозвіл на встановлення даних вишок. А також, чому в національний парк був вільний доступ громадян (немає загороджувальних шлагбаумів, охорони тощо). Це все запитання до керівництва нацпарку", – зазначають правоохоронці.

На Закарпатті депутат з необережності застрелив поліцейського – 07

Михайло Юрійович Січка – 1971 р.н., в органах внутрішніх справ працював з 1992 року. Остання його посада – начальник сектору по контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи УПД ГУНП в Закарпатській області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно