Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • У вагонах, які стоять на кордоні із деревиною, виявили тайники для контрабанди

У вагонах, які стоять на кордоні із деревиною, виявили тайники для контрабанди

У вагонах, які стоять на кордоні із деревиною, виявили тайники для контрабанди

Вчора почався перший день комісійної перевірки 169 залізничних вагонів із лісом на прикордонних станціях «Чоп» та «Батєво».

ВІДЕО ДНЯ

Про це на своєму сайті повідомляє очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Вагони, що з’їхалися на Закарпаття з усієї України, завантажені паливною деревиною на експорт. У ході перевірки, до якої залучені залізничники, митниця, торгово-промислова палата, управління лісового та мисливського господарства, виявлені такі порушення:

Реклама

Розбіжності у вазі на 7 – 10 тонн. Це дає підстави припускати, що ділову деревину до початку перевірки з вагонів вивезли. Розбіжності виявлені в 10-ти вагонах, які оформляла Київська митниця, 2-х вагонах, які оформляла Чернігівська митниця, 3-х вагонах, які оформляла Тернопільська митниця, 3-х вагонах, які оформляла Рівненська митниця, 22-х вагонах, які оформляла Житомирська митниця. Загалом зі 169 вагонів розбіжності виявлені в 40 вагонах.

Крім цього, в 4-х вагонах ДП «Городницьке лісове господарство» (Житомирська область), які оформляла Житомирська митниця, виявлені сторонні вкладення: кріплення розірвані, зсув верхнього шару тощо. У 3-х вагонах замість паливної деревини (код 4401100000) виявлена ділова деревина (код 4403). Вагони належать ДП «Володимирське лісове господарство» (оформляла Рівненська митниця), Славське лісогосподарське підприємство «Галсільліс» (оформляла Львівська митниця), ДП «Славське лісове господарство (оформляла Львівська митниця). Ряд колод мають тільки кору й невеличкий шар деревини, а порожнина зроблена промисловим способом під схованки для контрабанди тютюнових виробів. Оскільки вагони з лісом стоять на станціях давно й без охорони, імовірно, зловмисники, знаючи про перевірку, встигли вибрати і вивезти контрабанду.

Реклама

Голова ОДА Геннадій Москаль звернувся до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та керівництва Державного агентство лісових ресурсів із проханням відкликати із Закарпаття в першу чергу вагони з лісом, у яких виявлені порушення, анулювати митне оформлення деревини на експорт і вжити відповідних заходів щодо відправників лісу, які під виглядом експорту паливної деревини займаються контрабандою та іншими махінаціями.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно