Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

До Дня Мукачева містяни пройшлися дахами та вежами міста (ФОТО)

До Дня Мукачева містяни пройшлися дахами та вежами міста (ФОТО)
Сьогодні у місті над Латорицею відбувся черговий захід до Дня Мукачева. Після велоквесту "Вогонь та вода" та нічної екскурсії міськими вулицями  екскурсовод Максим Адаменко підготував подорож...
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні у місті над Латорицею відбувся черговий захід до Дня Мукачева. Після велоквесту "Вогонь та вода" та нічної екскурсії міськими вулицями  екскурсовод Максим Адаменко підготував подорож дахами та вежами закарпатського міста.

Розпочалося дійство біля приміщення Закарпатського обласного театру драми та комедії. Містознавець розповів про історію цього театру та будови, у якій знаходиться ця культурно-мистецька установа. Опісля великою масою учасники екскурсії рушили до міської ратуші. Тут гості відвідали сесійну залу Мукачівської міської ради, а також балкони, які знаходяться біля сесійної зали. Тут жителі Мукачева та туристи на фоні центральної частини міста робили власні селфі.

Реклама

Продовжилась екскурія на вулиці Пушкіна, де екскурсовод розповів про історію Успенського греко-католицького собору, а також про видатних діячів Мукачівської греко-католицької єпархії. Опісля колона пішла до римо-католицького костелу. Всередині храму учасники заходу дізнались про історію будівництва цієї релігійної будови, про давнє походження кованого годинника.

Однією з останніх зупинок був протестантський храм. Туткеруючий екскурсією розповів про історію протестантського віровчення, про різницю між католицизмом та протестантизмом, а також, звісно, про заснування храму.

Реклама

Четверта вежа Мукачева знаходиться на міській ратуші. Однак, за словами екскурсовода, щоб потрапити до неї, потрібно обійти увесь дах. тому обмежились лише трьома найвищими дахами міста.

Завершиться святкова програма нічною екскурсією замком "Паланок".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно