Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Будапешті закарпатці аналізували фінансування проектів у рамках Дунайської стратегії

У Будапешті закарпатці аналізували фінансування проектів у рамках Дунайської стратегії

У Будапешті закарпатці аналізували фінансування проектів у рамках Дунайської стратегії
Нещодавно у Будапешті відбулася конференція з питань фінансування проектів у рамках Дунайської стратегії, організована Міністерством зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини. Мета...

Нещодавно у Будапешті відбулася конференція з питань фінансування проектів у рамках Дунайської стратегії, організована Міністерством зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини. Мета конференції: структурне представлення джерел фінансування Європейського союзу, що можуть бути використані при реалізації Дунайської стратегії.

ВІДЕО ДНЯ

Учасників конференції вітали Державний секретар з питань економічної дипломатії Міністерства Левенте Модьор та міністерський комісар з питань Дунайської стратегії МЗЕЗС Угорщини Іштван Йоо, які поінформували про реалізацію Дунайської стратегії в контексті діяльності галузей, які координуються угорською стороною. В першу чергу мова йшла про пріоритетні напрямки щодо розвитку сталої енергетики, відновлення та підтримки належної якості води, а також моніторингу екологічних ризиків, - йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської обласної ради.

Перед аудиторією виступили представники Канцелярії Прем’єр-міністра Угорщини, Міністерства національної економіки, Постійного представництва Угорщини в ЄС, відомства національних досліджень Угорщини, розвитку та інновацій, водного господарства, інституту земельних ресурсів та геофізики, дирекції надзвичайних ситуацій МВС Угорщини, а також центральноєвропейські та національні координатори пріоритетних напрямків.

Реклама

Під час заходу були виголошені доповіді про успішні проекти, які були започатковані угорською стороною в рамках Дунайської стратегії у 2007-2013 фінансових роках, поінформовано про майбутні джерела фінансування проектів через програми ЄС «Горизонт 2020», LIFE 2014-2020, транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства і партнерства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна, Дунайську Транснаціональну програму тощо.

Не будучи членом ЄС, можливості України обмежені, але програми транскордонного співробітництва або Дунайська транснаціональна програма у майбутньому роблять доступним джерела, які забезпечують для України та Закарпаття зокрема можливості для успішної реалізації низки проектів.

Реклама

Закарпатська область була представлена у заході представниками обласної ради, управління водних ресурсів, агентств регіонального розвитку та транскордонного співробітництва, залучення інвестицій та господарського розвитку територій, співробітниками Закарпатського угорського інституту ім.Ф. Ракоці ІІ. Проведений захід був корисним та своєчасним у контексті планування програм в рамках нового семирічного фінансового періоду Європейського союзу, обміну кращим досвідом, а також налагодження контактів та пошуку партнерів для написання спільних проектів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно