Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівська ЦРЛ – без головного лікаря: чому пішов Васюта

Мукачівська ЦРЛ – без головного лікаря: чому пішов Васюта
Обідню новину про те, що головний лікар Мукачівської центральної районної лікарні пішов у відставку, важко назвати неочікуваною. Інформація про можливе звільнення Васюти ширилась стінами закладу,...

Обідню новину про те, що головний лікар Мукачівської центральної районної лікарні пішов у відставку, важко назвати неочікуваною. Інформація про можливе звільнення Васюти ширилась стінами закладу, який він очолював, вже декілька місяців. Одні стверджували, що подібні чутки запускались, щоб визначити реальний рівень підтримки керівника в колективі, інші ж говорили про невдоволення у стінах Ратуші діяльністю Василя Васильовича. Інтернет-видання «Панорама Мукачева» пропонує власні варіанти причини подачі Васютою заяви на звільнення.

ВІДЕО ДНЯ

Історія одного «розлучення»

Кілька тижнів тому відбулась нарада керівників підприємств міста, працівників ЦРЛ та народного депутата України Віктора Балоги. Пройшла вона в закритому режимі без представників преси. Чому проігнорували журналістів, стало відомо за підсумками зустрічі. Народний обранець і патрон міських чиновників Віктор Балога спробував з’ясувати у присутнього на нараді керівника ЦРЛ та його підопічних куди діваються кошти, які місцева влада разом з «меценатами» інвестує в лікарню. Як розказав інтернет-виданню «Панорама Мукачева» присутній на цій зустрічі свідок, народний обранець «підняв» одного з присутніх в залі лікарів і з’ясував, що лише за послугу з обстеження на одному з медичних апаратів лікарня, за найскромнішими підрахунками, щоденно заробляє близько 12 тисяч гривень. Виникло логічне запитання: куди йдуть ці кошти, якщо кількість дотацій з бюджету не зменшується? По завершенню зустрічі головному лікарю натякнули, що зараз час для молодих, і якщо він не здатен навести лад в лікарні, то має піти за власною ініціативою… Після цієї зустрічі місцевою владою було прийнято рішення про переведення окремих підрозділів лікарні на госпрозрахунок. Також розпочались активні розмови щодо оптимізації персоналу лікарні.

Реклама

ДТП з присмаком конфлікту

Серед усіх історій, які останнім часом потрясали стіни ЦРЛ, була одна, яка мала особливий інтерес для керівника закладу. Мова йде про скандальне ДТП за участі лікаря відділення неврології Наталії Балаж. Молода лікарка, донька керівника Мукачівського аграрного коледжу, в стані алкогольного сп’яніння в’їхала в натовп вірян, які здійснювали хресну ходу в Домбоки. В результаті цієї дорожньо-транспортної пригоди загинуло двоє людей. Наталію Балаж поспішно звільнили із закладу. Але родинні зв’язки жінки та її родини з депутатом обласної ради Іллею Токарем зробили своє. Після того, як винуватицю ДТП відпустили під заставу, Мукачівський міськрайонний суд, що, як кажуть злі язики, повністю контролюється родиною із Завидова, виніс рішення про поновлення вбивці на роботі. На це рішення з’явилася адекватна реакція керівника медичної установи, в якій працювала жінка. «Вбивця не може працювати на посаді лікаря», - прокоментував ухвалу суду Василь Васюта в коментарі одному з місцевих інтернет-видань.

Реклама

З прицілом на місцеві вибори

Можна з впевненістю сказати, що заяву про звільнення Василя Васюти, найімовірніше, буде задоволено. З його звільненням в Мукачівській ЦРЛ завершиться ціла епоха. Наразі на вакантне крісло керівника установи багато хто вже «сватає» заступника Васюти – депутата Мукачівської міської ради Мирослава Гавришко. Відповідні зміни відбуваються неспроста. Команда «Єдиного Центру» напередодні місцевих виборів вирішила змінити свої позиції у кількох ключових закладах міста. Все це робиться з прицілом на майбутнє. В час децентралізації та суцільної економії в місті заощаджуватимуть на всьому, тому намагатимуться перевести побільше установ та організацій на госпрозрахунок. А отже, вже невдовзі варто очікувати нових кадрових ротацій, яким, безумовно, бути. Далі буде ще цікавіше…

Віктор Січовий

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно