Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Берегові рідна тітка спонукала 12-річного племінника жебракувати

У Берегові рідна тітка спонукала 12-річного племінника жебракувати

У Берегові рідна тітка спонукала 12-річного племінника жебракувати
Працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей Берегівського райвідділу міліції у місті Берегово, біля місцевого супермаркету виявили 12-річного смаглявого хлопчика, що жебрав гроші у...

Працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей Берегівського райвідділу міліції у місті Берегово, біля місцевого супермаркету виявили 12-річного смаглявого хлопчика, що жебрав гроші у перехожих. Як з’ясували правоохоронці, його до цього спонукала рідна тітка.

ВІДЕО ДНЯ

37–річна жінка, мешканка окремого хутора міста Берегово, не заміжня, сама виховує трьох малолітніх дітей віком один, три й вісім років, а також на вихованні у неї – ще й 12–річний племінник. В будинку сестри жінки, матері хлопчика, місця для всіх не вистачає, тому вони вирішили, що підліток мешкатиме у тітки. Адже гамірний табір живе одною великою родиною, - зазначила речниця Берегівського РВ УМВС Яна Денисюк.

Жінка ніколи ніде не працювала, освіти не має, закінчила лише 4 класи середньої школи. Раніше вона вже притягувалася до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічного злочину.

Реклама

Жінка з дітьми живе лише на кошти соціальної допомоги від держави. Її місячний дохід сягає трохи більше 2000 гривень так званих «дитячих грошей». Інших джерел доходів вона не має. Цих коштів, звісно, не вистачало, тому жінка вигадала, як саме можна поповнити сімейний бюджет.

Спершу вона пробувала жебрати сама, але дорослій жінці перехожі милостиню давали неохоче. А от до маленького хлопчика «з голодними очима» люди ставилися із співчуттям та жалістю, тому радо давали гроші на їжу. Ці гроші смаглявка забирала собі та купувала за них їжу для себе і дітей.

Реклама

Як бідкалася тітка, того дня, коли працівники міліції спіймали її племінника на жебрацтві, її однорічний син цілий день плакав, бо хотів їсти, але грошей на дитяче харчування у жінки не було, тому вона й змусила хлопчика йти просити милостиню…

Таким чином жінка спонукала хлоп’я жебракувати упродовж майже 2 місяці по 3-4 рази на тиждень.

Жінці повідомлено про підозру у вчиненні нею кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.304 (Втягнення неповнолітніх у заняття жебрацтвом) Кримінального кодексу України. За це передбачено позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Реклама

- Оперативники сектору кримінальної міліції у справах дітей Берегівщини постійно проводять профілактичну роботу з родинами, які схильні до втягнення дітей у злочинну діяльність та змушування їх до жебракування, - наголосив т.в.о. начальника Берегівського райвідділу міліції майор Володимир Сакалош. - Діти - наше майбутнє, тому такі ганебні випадки є неприпустимими.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно