Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті понад 2 тисячі осіб офіційно працевлаштувались

На Закарпатті понад 2 тисячі осіб офіційно працевлаштувались

На Закарпатті понад 2 тисячі осіб офіційно працевлаштувались
– Виплата зарплат у конвертах деморалізує економічне середовище і гальмує рух кожного члена суспільства до благополуччя, тому боротьба із зарплатами в «конвертах» в області ведеться не на рівні...

– Виплата зарплат у конвертах деморалізує економічне середовище і гальмує рух кожного члена суспільства до благополуччя, тому боротьба із зарплатами в «конвертах» в області ведеться не на рівні одного конкретного відомства, а масштабно по всій території області, – зазначає Ігор Кріль, начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Закарпатській області.

ВІДЕО ДНЯ

Протягом січня-листопада 2014 року 2060 громадян завдяки проробленій роботі працівників фіскальної служби та представників місцевої влади області, були офіційно працевлаштовані, з усіма законними правами та обов’язками. Також до бюджету додатково надійшло 373 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 907 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, - стверджують у відділі комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області.

На думку Ігора Кріля, працювати треба не тільки для того, щоб отримувати зарплату, а й для того, щоб, окрім застосування своїх навичок, забезпечувати соціальну захищеність як самого себе, так і своїх близьких. За його словами, отримати зарплату в конверті легко, але і роботодавцю, і працівнику необхідно задуматись, що станеться, якщо працівник втратить роботу, захворіє або прийде пора виходити на пенсію?

Реклама

Фахівець роз’яснює, що роботодавець, який виплачує зарплату в конверті, створює «нездорові» умови конкуренції, в результаті чого підприємства, що виплачують всі податкові зобов’язання, вимушені припиняти свою діяльність. Той хто виплачує «тіньові» зарплати жодною мірою не діє в інтересах працівника – він тільки прагне отримати власну вигоду, в ході якої працівник позбавляється права хоч на якийсь але стабільний і безпечний матеріальний рівень життя.

– Водночас, в зв’язку із достатньо великим податковим навантаженням на зарплатний фонд в Україні пропонується внести зміни до законодавчих актів та знизити, зокрема, ставки єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне страхування: де той, хто мало заробляє, платить менше, а той хто заробляє більше, відповідно і платить більше, – зазначає начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно