Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • 10 найкращих весільних колективів Закарпаття зійдуться у вокальній битві (ВІДЕО)

10 найкращих весільних колективів Закарпаття зійдуться у вокальній битві (ВІДЕО)

10 найкращих весільних колективів Закарпаття зійдуться у вокальній битві (ВІДЕО)
Закарпаття – край, де сплетіння різних культур вибухнуло таємничими і навіть містичними традиціями. Чимало звичаїв відомі лише тим, кому знання передаються із покоління в покоління – від батька до...

Закарпаття – край, де сплетіння різних культур вибухнуло таємничими і навіть містичними традиціями. Чимало звичаїв відомі лише тим, кому знання передаються із покоління в покоління – від батька до сина, від матері – доньці. А от наскільки знають місцеві звичаї 10 найкращих весільних колективів Закарпаття у неділю, 1 грудня, о 21:00 у турнірі небитих музикантів «Лабух-шоу» на телеканалі ZIK перевірятиме відомий етно-рок гурт «Rock-H» із Мукачева.

ВІДЕО ДНЯ

«Наші завдання для колективів передусім будуть перевіркою, як добре вони знають традиції свого краю. Так, Закарпаття – це мультикультурний край – тут є і русини, і румуни, і цигани, і українці – але важливо, щоб у виступах учасників були присутні закарпатська душа, закарпатський вогонь», – додав соліст Rock-H Віктор Янцо.

Соліст "Rock-H" Віктор Янцо обіцяє влаштувати учасникам "Лабух-шоу" справжній тест на знання місцевих традицій.

Реклама

Утім лабухи Закарпаття переконані: їм є чим подивувати суддів-«газдів». Закарпатський етап зібрав колективи, для яких музика і пісня – не просто робота, бізнес, а родинна традиція і справа. Мукачівські «Руснаки», які грають на закарпатських весіллях «ще з часів цісаря», і «Фатьови», які вишукують у найвіддаленіших куточках старовинну музику, покажуть на сцені «Лабух-шоу» обряди класичного весілля на Закарпатті.

Довершеними знавцями весільних традицій також є лабухи у третьому поколінні «Гудацька тайстра», які, щоправда, сьогодні свій стиль називають «закарпатський хеві-метал». А ще «Сабадоші» - родинний колектив, де з покоління у покоління у спадок передають не лише співочий талант, а й музичні інструменти.

Реклама

Що може краще надихати на творчість як краєвиди Карпат?

Гарячою культурою своїх предків запалить «Лабух-шоу» справжній циганський табір «Квасоля». Не менш палко вшпарить і «Зелений барвінок».

Попри правила «Лабух-шоу» вперше на турнірі небитих музикантів виступлять дуети – «Інтервал» та «Антиквар». Останній колись налічував аж шість учасників, утім чотирьох уже нема на цьому світі. Шануючи пам’ять про своїх товаришів, Сергій і Золтан замість добирати нових музик у гурт, вирішили опанувати якомога більше інтсрументів.

Реклама

Конкурсанти "Лабух-шоу" готувалися до виступів навіть на стінах Мукачівського замку.

Жіноча лірика проти чоловічого натиску зійдуться у двобої рекордсменів за кількістю замовлень на весілля (120!!! гостин щороку) «Марини і компанії» та «Ватаги». Хлопці з «Ватаги», де речі, на відміну від більшості учасників «Лабух-шоу» виступали не в традиційному народному вбранні, а у спортивних костюмах «а ля «адідас»». Що заспівають «пацанчики» із Закарпаття? Шансон чи...

Відповідь у неділю, 30 листопада, о 21:00 у головній забаві року «Лабух-шоу» на телеканалі ZIK.

http://youtu.be/eVLvH4WZJWo

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно