Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівські міліціонери відвідали головну православну святиню міста (ФОТО)

Мукачівські міліціонери відвідали головну православну святиню міста (ФОТО)

Мукачівські міліціонери відвідали головну православну святиню міста (ФОТО)
Правоохоронці Управління МВС України в Закарпатській області під керівництвом заступника начальника УМВС України в Закарпатській області Василя Русина та голови Ради ветеранів Віктора Отовчиця...

Правоохоронці Управління МВС України в Закарпатській області під керівництвом заступника начальника УМВС України в Закарпатській області Василя Русина та голови Ради ветеранів Віктора Отовчиця познайомилися з цікавою історією створення святині. Після чого кожний мав змогу поставити свічки, дати на службу Божу за здоров'я своє та рідних.

ВІДЕО ДНЯ

Архієпископ Мукачівський та Ужгородський Високопреосвященніший Владика Феодор тепло зустрів правоохоронців і провів цікаву екскурсію Мукачівським жіночим монастирем, який розташований на Чернечій горі, - розповіла речниця Мукачівського МВ УМВС Наталія Машіко.

Працівники міліції, більшість з яких це жінки, уважно слухали кожне слово Владики. Спочатку Архієпископ розповів про часи заснування монастиря, далекі роки ХІ століття. Про князя Федора Корятовича, який вважається засновником святині. Саме він збудував першу дерев'яну церкву та невеликий корпус для ченців і дав монастирю 8 березня 1360 грамоту, в якій закріпив за монастирем два села — Лавки та Бобовище. Також у розповіді духовника монастиря Владики Феодора йшлося про нелегкі роки руйнації святині.

Реклама

Правоохоронців провели до келій, показали де мешкають черниці. Сьогодні у жіночому Свято-Миколаївському монастирі проживають близько 65 черниць, віком від 18 до 93 років.

У монастирі зберігаються ікона Божої Матері, Скоропослушниця, Іверська ікона Божої Матері, привезена з гори Афон, і рака з частиною мощів преподобного Мойсея Угрина, саркофаг, де перепохований колишній настоятель святині Василій Пронін, а також є безліч частинок мощів інших угодників Божих, до яких мали змогу прикластися правоохоронці.

Реклама

Працівники міліції подякували Владикові за чудову і теплу зустріч, цікавий екскурс у минуле. За те, що зумів своїми настановами, повчальними історіями наблизити кожного правоохоронця, які часто за щоденними клопотами, роботою, забувають про головне у житті кожного християнина.

Насамкінець, Архієпископ подарував кожному вірянину подарунок від монастиря зі святою водою, іконкою Миколая Чудотворця, книжечками про історію Свято-Миколаївського жіночого монастиря, Акафестом до святого та молитвеник зі щоденними молитвами.

Мукачівські міліціонери відвідали головну православну святиню міста (ФОТО) – 01
Реклама
Мукачівські міліціонери відвідали головну православну святиню міста (ФОТО) – 02
Мукачівські міліціонери відвідали головну православну святиню міста (ФОТО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно