Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Вихованці мукачівського клубу "Товариш" освоюють найрізноманітніші туристичні маршрути Закарпаттям (ФОТО)

Вихованці мукачівського клубу "Товариш" освоюють найрізноманітніші туристичні маршрути Закарпаттям (ФОТО)

Вихованці мукачівського клубу "Товариш" освоюють найрізноманітніші туристичні маршрути Закарпаттям (ФОТО)
«Рух є життя, а життя – це є рух» – так стверджує стара приказка. Вчені підтвердили народну мудрість і довели, що люди, які ведуть малорухливий і сидячий спосіб життя живуть менше, ніж ті, хто...
ВІДЕО ДНЯ

«Рух є життя, а життя – це є рух» – так стверджує стара приказка. Вчені підтвердили народну мудрість і довели, що люди, які ведуть малорухливий і сидячий спосіб життя живуть менше, ніж ті, хто активно займається спортом. Адже якщо сидіти цілими днями в офісі чи вдома, і не важливо яка погода і сезон на вулиці, можна заробити купу неприємних проблем зі здоров'ям. Особливо це стосується дітей. Час відірвати від комп'ютерної мишки та ігрових приставок наших дітлахів і відправити їх на свіже повітря – численні клуби за інтересами, спортивні школи і гуртки при обласному центрі туризму пропонують заняття різними видами спорту.

Найрізноманітніші туристичні маршрути Закарпаттям освоюють під час канікул та й просто у вихідні вихованці мукачівського клубу «Товариш». Пікуй, Плай, Обавський Камінь, Темнатик, Явірник, Стій, Великий Верх – важко зразу й перерахувати всі вершини, на які останнім часом піднімалися юні мукачівці, підкорили вони й найвищу гору нашої держави – Говерлу. Учасниками численних багатокілометрових походів рідним краєм були сотні школярів, наймолодшим з яких – лише 7 років. Неодноразово у гори разом з учнями піднімалися й їхні батьки.

Реклама

За будь-якої погоди не припиняють тренування й прихильники спортивного орієнтування. Під час щоденних занять, що проходять навколо гімназії, другої, десятої, одинадцятої та тринадцятої загальноосвітніх шкіл і НВК «Первоцвіт», відточують свою майстерність і готуються до участі у змаганнях різного рівня і новачки, і досвідчені спортсмени.

У жовтні команда клубу приймала участь у представницьких змаганнях в угорській Ніредьгазі, в листопаді – отримала запрошення на міжрегіональний турнір «Veľká cena TIKO športu 2014», що проходив поблизу словацького Зволена. Останні змагання цікаві були тим, що на них визначався склад збірної команди Словаччини на участь у світовому чемпіонаті серед школярів, що проходитиме навесні в Туреччині.

Реклама

Нагадаємо, що для закарпатців світові «школярські» чемпіонати завжди були успішними: чемпіонами світу були сестри Ольга (1998, Латвія) та Марія Семак (2000, Ізраїль), і Олександр Повшик (2002,Португалія), двічі бронзовим призером – Сергій Мухідінов (1997, Італія; 1998, Латвія). Перемагали вихованці Олександра Цепурдея і у командному заліку: в Ізраїлі чемпіонками стали Ольга Гуніна, Марина Баранкова, Марія Семак, Ірина Федоришина і Любов Фоміна, а у Португалії – Олександр Букланов, Борис Горожа, Андрій Липченко та Олександр Повшик. На жаль, після бандитського нападу на нашу команду, закарпатці перестали виїжджати на ці змагання.

Готується примножувати спортивну славу рідного міста і краю й нинішнє покоління «Товариша» – на змаганнях у Зволені відмінні результати показали десятикласник ЗОШ №1 Артур Сватко та гімназисти Ніна, Катерина і Владислав Цепурдеї (відповідно п’яте, перше, друге та перше місця у своїх вікових категоріях).

«Врожайним» для вихованців мукачівських тренерів Ніни Расчупкіної та Олександра Цепурдея став й останній вікенд в Ужгороді, де проходив чемпіонат Закарпаття. Чемпіонами у своїх вікових категоріях стали майстер спорту України Олександр Касьянов, кандидати у майстри спорту Наталія Шозда (ЗОШ №6), Владислав Французов (ЗОШ №11), Людмила Сташко (ЗОШ №4) та гімназистки Ніна і Катерина Цепурдей (двічі). Срібні та бронзові медалі осіннього чемпіонату вибороли мукачівці Сергій Расчупкін (МДУ), Світлана та Дарина Лозицькі (ЗОШ №4), Артур Сватко (ЗОШ №1), Владислав Цепурдей (гімназія), Дана Дешко (ЗОШ №11) та Мирослав Гринчак (ЗОШ №13).

Реклама

У спорту немає канікул. Вже невдовзі на орієнтувальників чекають нові старти, нові вершини…

Ольга ШевченкоФото О.Цепурдея та М.Клабуха

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно