Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпаття пригощає всю Україну на святі молодого вина в Ужгороді

Закарпаття пригощає всю Україну на святі молодого вина в Ужгороді

Закарпаття пригощає всю Україну на святі молодого вина в Ужгороді
У суботу, 15 листопада, у винних підвалах «Совиного гнізда» стартував фестиваль «Закарпатське божоле». Фестиваль молодого вина в місті проходить уже всьоме. Цього року він зібрав понад 20 учасників...

У суботу, 15 листопада, у винних підвалах «Совиного гнізда» стартував фестиваль «Закарпатське божоле». Фестиваль молодого вина в місті проходить уже всьоме. Цього року він зібрав понад 20 учасників із різних районів Закарпатської області.

ВІДЕО ДНЯ

Тиберій Надь приїхав із Берегова. Чоловік разом із синами виробляє вино для продажу у винних підвалах, яким щонайменше 400 років. Родина Надь виготовляє класичні сорти вина.

Винороб каже, через ситуацію в Криму на Закарпаття в рамках винного туризму приїздить все більше гостей, при чому з різних областей України: «Люди їдуть в термальні води, а заодно заходять і до нас. Туристам зі східної України переважно смакує вино солодке, гості з західних областей надають перевагу білим та менш солодким винам».

Реклама

А от Ірина Бортек із Завидова спеціалізується не тільки на класичних винах, а й на особливих купажних. Одне з них із акації. Секрети виготовлення родина пані Ірина не розкриває, рецепт свого часу жінка вичитала з бабусиних книг. Чоловік Тиберій Бортек каже: уся справа в цвітінні акації – треба знати коли її збирати та як настоювати.

Саме таке вино з додаванням смородини, малини чи інших трав і ягід уже придбав Роман зі Львова. Молодий чоловік приїздить до Ужгорода на фестивалі спеціально, щоб купити закарпатського вина: «У магазинах ви такого не купите. Вино дуже файно смакує. Спеціально з друзями двічі-тричі на рік приїжджаємо на Закарпаття, щоб купити вашого вина».

Реклама

Молоде вино цьогорічного врожаю (яке у Франції й називають божоле) на ужгородському фестивалі також є, утім винороби та гості винних фестів Закарпаття надають перевагу вже вистояним, із минулих урожаїв.

Божоле переважно має 5-6 градусів алкоголю, вистояне 10 і більше.

Ціни на вино цьогоріч трохи зросли, на окремі вина й на 30%. Можна придбати літр вина за 20 гривень у пластмасовій пляшці, або ж за 40-60 гривень у скляній тарі об’ємом 0,75. Одним словом, на всяк смак і гаманець.

Реклама

Свято молодого вина «Божоле» триватиме протягом двох днів, 15-16 листопада, у винних підвалах Ужгорода.

А біля підвалів діє ярмарок різноманітних товарів. Тут можна придбати сири, мед, сувеніри, одяг чи пригоститися шашликом або ж боґрачем.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно