Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Світовий банк вилікує хустян

Світовий банк вилікує хустян
Світовий банк допоможе хустянам закупити катетеризаційну лабораторію для хворих із серцево-судинними недугами. Вартість обладнання становить 5,523 мільйонів доларів. - У рамках співпраці з...

Світовий банк допоможе хустянам закупити катетеризаційну лабораторію для хворих із серцево-судинними недугами.

ВІДЕО ДНЯ

Вартість обладнання становить 5,523 мільйонів доларів.

- У рамках співпраці з Проектом Світового банку «Поліпшення здоров`я на службі у людей» Хустська центральна районна лікарня планує закупити надсучасне кардіологічне обладнання, а в перспективі на базі медичної установи - відкрити катетеризаційну лабораторію, - розповів «Голосу Карпат» начальник відділу охорони здоров`я Хустської РДА Володимир Поп. – Справа в тому, що кількість пацієнтів із хворобами серця із року в рік зростає. Збільшується також і число смертності від ішемії та інфаркту. Із іншого боку, в області є кардіологічний диспансер, але, скажімо, щоб із Рахова довезти пацієнта до обласного центру, потрібно щонайменше три години. За цей час людина може просто померти.

Реклама

Як запевнили медики, Хуст оптимально підходить для транспортування недужих із різних куточків області. Тож якісну лікарсько-діагностичну апаратуру швейцарці вирішили розквартирувати саме в місті над Тисою.

Варто зазначити, що й наразі в Хустській центральній райлікарні лікуються хворі з вадами серця із інших прилеглих районів - Виноградівщини, Іршавщини, Тячівщини, Рахівщини. Отже осучаснення матеріально-технічної бази головної лікарської установи колишньої столиці Карпатської України справді може суттєво покращити здоров`я не тільки хустян, але й мешканців сусідніх населених пунктів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно