Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Колишній керівник Київської дирекції "Укрпошти" розповів про дивні дії нового керівництва

Колишній керівник Київської дирекції "Укрпошти" розповів про дивні дії нового керівництва

Колишній керівник Київської дирекції "Укрпошти" розповів про дивні дії нового керівництва
За останній тиждень в "Укрпошті" відбулися колосальні події: СБУ почала виїмку документів у центральному офісі компанії. По-перше, служба перевіряє скарги співробітників на своє керівництво....

За останній тиждень в "Укрпошті" відбулися колосальні події: СБУ почала виїмку документів у центральному офісі компанії. По-перше, служба перевіряє скарги співробітників на своє керівництво. По-друге, виявляється, команда Іванчука через "Укрпошту" проводила агітацію за одного з кандидатів в період президентської кампанії.

ВІДЕО ДНЯ

Після того, як у квітні 2014 року "Укрпошту" очолив ставленик "революції" Михайло Паньків, людина "народного фронтовика" Андрія Іванчука, більшість замовлень великих корпоративних клієнтів стали таємничим чином йти від держпідприємства до приватної фірми "Міст Експрес", одним з керівників якої Паньків був до цього.

- За перший місяць керівництва Паньківа скорочення прибутку склало 1,2 мільйона гривень, в наступні місяці вони зі своїми махінаціями вийшли десь на 4-5 мільйонів, - розповів "Обозревателю" колишній керівник Київської дирекції "Укрпошти" Андрій Хорошевський, який першим помітив падіння, оскільки саме через його дирекцію проходили всі корпоративні клієнти.

Реклама

В системі виявилося нескладно відстежити, що замовлення незаконним шляхом йдуть до іншої фірми, а їх оплата часто присвоюється керівництвом через виготовлення фальшивих кодів-наклейок про оплату, які рядовий співробітник пошти не може відрізнити від справжніх без спеціальної перевірки.

Спроби припинити цю діяльність призвели до того, що Хорошевському пригрозили звільненням з причини падіння прибутку, тобто, по суті, його спробували зробити крайнім в оборудках Паньківа.

Реклама

В цей момент ініціативна група глав ряду інших регіональних дирекцій домоглася зустрічі з міністром інфраструктури Максимом Бурбак: активісти були незадоволені політикою нового керівництва, зокрема спробами об'єднати окремі структури "Укрпошти" під керуванням однієї людини, що створило б відмінну основу для контрабанди, а також небажанням формувати довгострокову стратегію розвитку підприємства і планами з урізання витрат. На цій зустрічі "поштарі" сподівалася донести йому інформацію про незацікавленість Паньківа в успішному розвитку "Укрпошти".

"Ми були у міністра, але замість того, щоб вислухати нас, він перейшов в напад. У мене була з собою папка з доказами махінацій Паньківа, яку я не збирався показувати до останнього, але потім вирішив показати. Міністр це все побачив, але ніякої реакції не послідувало. Більш того, після зустрічі мені подзвонив один із заступників Паньківа і розповів, що міністр дав йому послухати запис нашої розмови в кабінеті ", - повідомив Хорошевський.

Після цього тоді ще глава Київської дирекції почав отримувати дзвінки з погрозами фізичної розправи, що підштовхнуло його до більш радикальних дій. Він опублікував в ЗМІ докази неправомірної діяльності в.о. гендиректора "Укрпошти" і був звільнений того ж дня, незважаючи на те, що перебував на лікарняному.

Реклама

"На моє місце був призначений Володимир Гурков (колишній глава одеської" Укрпошти ". - Авт.). І тут теж ціла історія. Він був серед тих, хто мав іти з нами до міністра. Але коли ми вже чекали його біля кабінету, він озвучив нам десятки відмовок: то він спізнюється, то заблукав ... в результаті, він так і не прийшов. Потім з'ясувалося, що в цей час він сидів у кабінеті у Паньківа і розповідав йому про наші плани. Ймовірно, за це і отримав посаду ", - припустив Хорошевський.

Він став не єдиною жертвою кадрової політики боротьби з інакомисленням в "Укрпошті", всі керівники дирекцій, колишні на прийомі у міністра, або вже звільнені, або перебувають під перевірками, результати яких, згідно із завданням з Києва, повинні бути незадовільними.

"5 червня ми були у міністра, і на протязі декількох днів після цього звільнили голову дирекції Київської області, потім ще одну жінку, її викликали прямо з лікарняного і, як вона потім написала нам у листі, під колосальним тиском її примусили звільнитися, потім почалися перевірки в Закарпатській області і в мене ", - розповів директор Рівненської обласної дирекції" Укрпошти "Валерій Колганов.

Якщо вірити статистиці роботи всіх департаментів, то саме Закарпатський і Рівненський є найприбутковішими і успішними, однак, згідно з результатами перевірки, робота закарпатської "Укрпошти" під керівництвом незадоволеного Паньківим Миколи Ростова визнана незадовільною, що, ймовірно, потягне за собою звільнення її голови.

Результати перевірки Рівненської області поки невідомі, хоча, згідно із законодавством, повинні були надійти до керівника ще 15 вересня, але прибрати неугодного Колганова намагаються іншим способом.

"На початку вересня я вивихнув плечовий суглоб і пішов на лікарняний. Щоб мені не призначили якогось в.о., підконтрольного Паньківу, як це було в деяких інших регіонах, я призначив в.о. свого першого заступника. За результатами останньої перевірки відзначено, що у нас хороший менеджмент, тобто привозити нам кризового менеджера з іншого департаменту немає необхідності. Але вчора (18 вересня. - Авт.) стало відомо, що в.о. керівника хочуть призначити мого підлеглого з іншого центру, який працює всього три роки ", - розповів Колганов.

За його словами, співробітники департаменту не згодні працювати під керівництвом цієї людини, тому зібрали стихійний протест і не пустили його на представлення на новій посаді.

Реклама

"Але ввечері прибули ще чотири людини з Києва, які хочуть продовжити виставу. Я змушений був перервати лікарняний, тому що, згідно із законодавством, власник має право призначити в.о. керівника, якщо той перебуває на лікарняному більше шести днів, але в.о . повинен бути звільнений одразу після повернення керівника. Я був на лікарняному 17 днів, але ж вже повернувся, відповідно в.о. більше не потрібен. Ось тепер у своєму кабінеті чекаю цих представників з Києва ", - повідомив Колганов.

Він додав, що замість нього - керівника найуспішнішою дирекції в Україні, що має 31-річний досвід роботи на пошті - пророкують людини з трирічним стажем, якого свого часу попросили взяти на роботу в один з центрів. "Виявляється, він всі ці три роки хотів стати керівником дирекції, він навіть про перевірку знав раніше, ніж ми", - додав Колганов.

Перевірка зараз проходить і відносно ще одного голови регіональної "Укрпошти", який відвідав міністра, - у колишнього глави дирекції Київської області Анатолія Лепікаша, незважаючи на те, що він сам пішов з посади через проблеми зі здоров'ям.

Про його молодому наступника Івані Турчака колеги не говорять нічого поганого - розумний і активний - проте, всі розуміють, що в 25 років одразу після закінчення інституту такі посади просто так не отримують. Сам Лепікаш ситуацію не коментує, пояснюючи, що задоволений новою посадою, на яку його перевели у зв'язку з проблемами зі здоров'ям.

Серед регіональних глав "Укрпошти", які висловили невдоволення роботою Паньківа, був керівник Сумського департаменту Володимир Криштоп. Як за дзвінком, перевірка почалася і у нього. За його словами, він незадоволений політикою керівництва і приховувати це не має наміру.

"Проглядається, на жаль, систематичний підхід до одних з кращих керівників (Рівне, Закарпаття), стоїть завдання поміняти цих керівників. Я не зовсім розумію, навіщо міняти кращих глав дирекцій. Складається враження, що скрізь намагаються поставити своїх людей, щоб був загальний одобрямс , а це може згубно позначитися на роботі "Укрпошти", - вважає Криштоп.

Під каток кадрової політики Паньківа також потрапили глава "Укратранспочти" Михайло Юрко, якому призначили "правильного" в.о., поки той був на лікарняному, і глава центрального ДОПП (Дирекція оброблення та перевезення пошти) Дмитро Тяглий, який поки залишається на займаній посаді , але вже прямо був повідомлений, що від нього мають намір позбутися, для чого і виписують притягнуті за вуха догани. Юрко і Тяглий заважають Паньківу налагодити контрабанду на центральному рівні, оскільки активно інформують ЗМІ та громадськість про його мазінаціях.

Реклама

Більшість з переслідуваних керівників намагаються через суд довести неправомірність дій в.о. гендиректора "Укрпошти" щодо них, але сенсу повертатися під управління Паньківа не бачать. Адже при бажанні він може знайти черговий спосіб позбутися від них, а бруднити себе і свою репутацію через співпрацю з ним і участь в його незаконних схемах, заради збереження посади, нікому не хочеться.

Цікаво, чим завершиться розслідування СБУ, адже воно повинно вийти безпосередньо на Андрія Іванчука, найближчого друга Арсенія Яценюка, який є тіньовим куратором "Укрпошти". За деякими даними, це саме він давав вказівку своїй людині на підприємстві Михайлу Паньківу безкоштовно включитися в агітацію за одного з кандидатів у президенти, зокрема - безкоштовно розносити агітацію.

Сподіваємося, "там розберуться" ...

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно