Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Мукачівський міськвиконком не виділив жодної копійки на фінансування закладів освіти

Мукачівський міськвиконком не виділив жодної копійки на фінансування закладів освіти

Мукачівський міськвиконком не виділив жодної копійки на фінансування закладів освіти
Прокуратура м. Мукачева встановила, що управлінням освіти виконавчого комітету Мукачівської міської ради здійснювалося незаконне перерахування бюджетних коштів на часткове утримання, а саме - оплату...

Прокуратура м. Мукачева встановила, що управлінням освіти виконавчого комітету Мукачівської міської ради здійснювалося незаконне перерахування бюджетних коштів на часткове утримання, а саме - оплату праці працівників приватного навчального закладу на загальну суму майже 150 тисяч гривень, чим самим міському бюджету завдано матеріальної шкоди на вищевказану суму.

ВІДЕО ДНЯ

За результатами перевірки Мукачівському міському голові внесено подання про усунення виявлених порушень та притягнення до відповідальності винних осіб, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Адже чиновники міськвиконкому, перерахувавши бюджетні гроші приватному навчальному закладу, у даному випадку порушили Закон України «Про загальну середню освіту», п.105 Положення, ст.89 Бюджетного кодексу України, ст.ст.28,32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Реклама

Як пояснив прокурор м. Мукачева Віктор Данканич : «Державні кошти пішли на оплату праці педагогічних працівників Мукачівського ліцею ім. Святого Іштвана з профільним навчанням інформатики та іноземних мов, що перебуває у приватній формі власності. Загальна кількість учнів ліцею, відповідно до загальнодоступної інформації, викладеної на сайті ліцею складає - 56 осіб.

Водночас, жодної гривні посадовцями Мукачівського міськвиконкому не було виділено на фінансування закладів, що є власністю територіальної громади міст та у яких освітніми послугами охоплено більше 9 тис. дітей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно