Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Серед закарпатських кандидатів у нардепи – гендерна нерівність

Серед закарпатських кандидатів у нардепи – гендерна нерівність
Із 75 претендентів на депутатське крісло за мажоритарною системою тільки 4 – жінки. За партійними списками у Верховну Раду хочуть прорватися більше 70 кандидатів із Закарпаття і лиш 10 з них –...

Із 75 претендентів на депутатське крісло за мажоритарною системою тільки 4 – жінки. За партійними списками у Верховну Раду хочуть прорватися більше 70 кандидатів із Закарпаття і лиш 10 з них – жінки.

ВІДЕО ДНЯ

Четверо претенденток на депутатство самі себе висунули в кандидати. Це Ніколетта Сабо, Світлана Ульянець (обоє безпартійні), Ірина Гармасій (ВО «Свобода») та Маріанна Чундак (УДАР). За списками «Батьківщини» крісла у Верховній Раді хочуть зайняти Маріанна Коростельова (№ 156) та Людмила Шанська (№ 177),за списками «Сильної України» – Юлія Кілару (№ 147), від партії «Сила і часть» у Верховну Раду йде Руслана Натуркач (№ 33), від Партії Зелених – Тамара Петьовка (№ 22), від Ліберальної партії – Наталія Панова (№ 15), від Комуністичної партії – Наталія Богуславська (№ 97), Аграрне об’єднання «Заступ» представляє Маріання Лізанець (№ 100) та Лариса Деяк (№ 183), партію «5.10» – Еріка Агафонова (№ 142), – йдеться в інформаційно-виборчому бюлетні Ужгородського прес-клубу.

Із 14 закарпатських кандидаток наймолодші – Маріанна Чундак та Еріка Агафонова (1987 рік народження). Тих, кому до 35 – троє – Світлана Ульянець (1981), Наталія Панова (1980) та Мар’яна Лізанець (1979). Ще не має 40 Руслана Натуркач (1975), покоління 60-х представляють троє кандидаток – Наталія Богуславська (1966), Лариса Деяк (1965) та Ірина Гармасій (1964). У п’ятдесятих народилися Юлія Кілару (1957), Тамара Петьовка (1956) та Людмила Шанська (1953).

Реклама

П’ятеро претенденток на місце у ВР живуть в Ужгороді – Ульянець Світлана, Наталія Панова, Руслана Натуркач, Ірина Гармасій, Ніколетта Сабо, двоє в Мукачеві – Еріка Агафонова, Тамара Петьовка, у Сваляві проживає Мар’яна Лізанець та Мирослава Коростельова, у Берегові – Наталія Богуславська, у селі Лавки Мукачівського району живе Юлія Кілару, у селі Чумалево Тячівського району – Лариса Деяк, Маріанна Чундак – із села Голубине Свалявського району, Людмила Шанська – із Середнього.

Щодо професій, то закарпатські кандидатки тут дуже різняться – є і вчительки, і адвокати, і журналісти, і комерційні директори, і держслужбовці, і навіть продюсер телеканалу «Інтер»: Гармасій Ірина працює редактором суспільно-аналітичних програм, Закарпатська ОДТРК, Чундак Маріанна – адвокат, Ульянець Світлана — комерційний директор, ТОВ "Дастор-Ужгород", Шанська Людмила – вчителька Середнянської ЗОШ, Сабов Ніколетта – продюсер міжнародного відділу, ТОВ "Національні інформаційні системи", телеканал ІНТЕР, Кілару Юлія – директор ПП «Аудит», Натуркач Руслана – директор Закарпатського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, Петьовка Тамара – секретар Закарпатської обласної організації ПЗУ, Панова Наталія – начальник управління Державної виконавчої служби ГУ юстиції у Закарпатській області, Богуславська Наталія – вчителька Берегівської ЗОШ №1, Лізанець Мар’яна – викладач Свалявського технічного коледжу, Агафонова Еріка – менеджер з туризму ПП "Венс-Тур", а Коростельова Мирослава та Деяк Лариса тимчасово не працюють.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно