Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Драмтеатр у Мукачеві змінює свою назву

Драмтеатр у Мукачеві змінює свою назву
Колектив Закарпатського обласного державного російського драматичного театру вирішив змінити назву закладу. Як повідомив директор театру, заслужений діяч мистецтв України Юрій Шутюк, це рішення було...

Колектив Закарпатського обласного державного російського драматичного театру вирішив змінити назву закладу. Як повідомив директор театру, заслужений діяч мистецтв України Юрій Шутюк, це рішення було прийнято на колективному засіданні. Серед варіантів зміни назви - вилучення назви "російський" з імені театрального колективу. Документи на перейменування закладу знаходяться вже в обласних структурах. Очікується, що нова вивіска з'явиться на стінах театру вже через тиждень.

ВІДЕО ДНЯ

На думку керівника, є дві причини зміни. "По-перше, це пов’язано з військовими діями на Сході України. По-друге, наш театр багатонаціональний. Серед колективу представники багатьох національностей. А сам репертуар грається на двох мовах: українській та російській. Тому наш колектив вирішив не концентруватись на одній нацменшині", - зазначив головний театрал міста.

"У нас є досвід театральної мультикультурності, адже щороку в Мукачеві проводиться фестиваль "Етно-Діа-Сфера", у якому беруть участь мистецькі колективи майже усіх нацменшин України. Тут представлені і українці, і росіяни, і угорці, і поляки, і словаки, і кримські татари", - розповів Юрій Шутюк.

Реклама
Драмтеатр у Мукачеві змінює свою назву – 01

У планах драмтеатру є проведення великого фестивалю, на сцені якого виступатимуть актори з різних куточків світу, представляючи собою повну багатокультурну палітру України і, зокрема, Закарпаття.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно