Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Посадовці Перечинської РДА незаконно віддали у користування понад 7 гектарів землі, – прокуратура

Посадовці Перечинської РДА незаконно віддали у користування понад 7 гектарів землі, – прокуратура

Посадовці Перечинської РДА незаконно віддали у користування понад 7 гектарів землі, – прокуратура
За інформацією прокурора Перечинського району Дмитра Кириленка, розпорядженням голови Перечинської районної державної адміністрації була вилучена та передана в землі запасу Перечинської РДА земельна...

За інформацією прокурора Перечинського району Дмитра Кириленка, розпорядженням голови Перечинської районної державної адміністрації була вилучена та передана в землі запасу Перечинської РДА земельна ділянка площею понад 7 га. в Порошківському лісництві, яка була упостійному користуванні ДП «Перечинське лісове господарства».

ВІДЕО ДНЯ

Ця ділянка відноситься до земель лісогосподарського призначення. У відповідності Лісового кодексу України, районні державні адміністрації у сфері лісових відносин на їх території передають у власність, надають у постійне користування для нелісогосподарських потреб земельні лісові ділянки площею до 1 гектара, що перебувають у державній власності у межах сіл, селищ, міст районного значення та припиняють права користування ними. Все, що понад 1 га – вирішується Кабміном.

Згідно акту перевірки дотримання вимог земельного законодавства, підготовленого Державною інспекцією сільського господарства в Закарпатській області, розпорядження голови Перечинської РДА про вилучення та передачу в землі запасу Перечинської РДА земельної ділянки площею понад 7 га прийнято з порушенням вимог законодавства України. Посадові особи Перечинської РДА, внаслідок неналежного виконання своїх посадових обов’язків, не перевірили чи відноситься питання розпорядження земельною ділянкою площею понад 7 га, до повноважень Перечинської РДА прийняли відповідне розпорядження.

Реклама

Згідно інформації відділу Держземагентства у Перечинському районі нормативно-грошова оцінка земель за межами населеного пункту на території Порошківської сільської ради не проведена. Однак, нормативна грошова оцінка 1 га по Закарпатській області становить 17,5 тис. грн., таким чином сума завданих збитків в результаті незаконного вилучення земельних ділянок становить майже 125 тис. грн.

За вказаним фактом прокуратурою Перечинського району розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України.

Реклама

Довідка: ч.2 ст.367 КК України - службова недбалість , тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно