Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Мукачівська "Говерла" дебютувала в дитячо-юнацькій футбольній лізі

Мукачівська "Говерла" дебютувала в дитячо-юнацькій футбольній лізі

Мукачівська "Говерла" дебютувала в дитячо-юнацькій футбольній лізі
У суботу, 13 вересня, пройшли поєдинки чемпіонату ДЮФЛ. Мукачівська "Говерла" дебютувала у елітному ешелоні у матчі проти ужгородського СДЮШОРу. У віковій категорії U-17 (1998 р.н.) на...

У суботу, 13 вересня, пройшли поєдинки чемпіонату ДЮФЛ. Мукачівська "Говерла" дебютувала у елітному ешелоні у матчі проти ужгородського СДЮШОРу.

ВІДЕО ДНЯ

У віковій категорії U-17 (1998 р.н.) на ужгородському "Спартаку" у доволі напруженому поєдинку, «говерляни» з мінімальним рахунком поступилися гравцям з СДЮСШОРу.

Довгоочікуваний старт вищої ліги ДЮФЛ для ФК «Говерла U-17» виявився не надто позитивним. У боротьбі новачка вищої ліги з досвідченими земляками з «дитячо-юнацької спортивної школи», чіткого фаворита не було. Здебільшого, це пов’язано з відсутністю у стані номінальних господарів ведучого футболіста команди – Віктора Симчо, котрий наразі перебуває у стані національної збірної України цієї вікової категорії. Але ще пам’ятає газон стадіону «Спартак» результат київського дербі між «ДЮСШ-15» та столичним «Динамо U-17». Саме тоді, на футбольному турнірі на честь видатного кіпера Андрія Гаваші, гравці з «ДЮСШ-15» зуміли здолати однолітків з «Динамо». Тим самим довівши, що порядок б’є клас.

Реклама

Так могло статися і в цьому ужгородському дербі, якби не відсутність хорошого останнього пасу, та браку точності. Підопічні Золтана Сільваші продемонстрували хороший контроль м’яча у першому таймі. Тим самим, звели нанівець агресивний пресинг номінальних господарів матчу. Втім, відсутність гостроти призвела до ряду небезпечних контр-випадів «СДЮСШОРУ» в бік воріт «Говерли». Але проблеми в реалізації не дали вийти «білим» уперед. З 20-ої хвилини гри глядачі насолоджувалися шаленим обміном атак. Де найпомітнішим гравцем на полі був Роман Сухаревський. Під час однієї з таких нагод, Роман продемонстрував хороший дриблінг, та наніс удар по воротах з-за меж карної площі. Удар пройшовся в нижній лівий кут воріт, але кіпер «СДЮСШОР-у», Іштван Шош, в майстерному стрибку не дав м’ячу залетіти у сітку. Подальший обмін ударами не приніс результату жодній з команд. Тому на перерву команди пішли з сухим рахунком на табло.

В другому таймі, перші 5 хвилин матчу «говерляни» відтіснили суперника на іншу частину поля. Та шукали щастя у стандартах. Але ні кутові, ні вільні удари результату не принесли. Тому тупотіння біля воріт «білих» закінчилося контратакою останніх в бік воріт «Говерли». Михайло Попша, діставшись володінь «говерлян», пробив з-за меж штрафного майданчика, та м’яч пройшов зовсім поруч зі стійкою. Кілька хвилин потому, арбітр зафіксував гру рукою у воротарській площі «Говерли». Пенальті. Одинадцятиметровий холоднокровно реалізував Владислав Лебідь. Розвівши воротаря та м’яч у різні боки. 1:0. Шанс відновити паритет на табло мав Микола Ковальов, котрий зусиллями партнерів по команді, та, безумовно, завдяки власній швидкості, зумів вийти віч на віч з кіпером «СДЮСШОР-у». Але підвела точність. Тож у підсумку першого туру – 1:0, перемога «СДЮСШОРу».

Реклама

Олександр Бодня, Олександр Курта

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно