Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Свалявський район є одним із найбільших надрокористувачів Закарпатської області

Свалявський район є одним із найбільших надрокористувачів Закарпатської області

Свалявський район є одним із найбільших надрокористувачів Закарпатської області
З початку року від 13 суб'єктів господарювання, які здійснюють видобуток корисних копалин, до зведеного бюджету надійшло понад 2 млн. 733 тис. грн. плати за користування надрами. Найбільші...

З початку року від 13 суб'єктів господарювання, які здійснюють видобуток корисних копалин, до зведеного бюджету надійшло понад 2 млн. 733 тис. грн. плати за користування надрами.

ВІДЕО ДНЯ

Найбільші надрокористувачі Свалявщини це виробники мінеральної води та санаторно-курортні заклади, які забезпечують близько 50 відсотків надходжень цього збору.

Начальник Свалявської ОДПІ Ганна Лендєл зазначила, що мінеральна вода є не лише одним із найбільших багатств нашого краю, а й одним із джерел надходжень, тому важливим є її раціональне використання власниками родовищ. Тому фахівці відомства постійно проводять контроль за наявністю спеціальних дозволів на користування надрами у суб’єктів господарювання, які здійснюють видобуток природніх ресурсів.

Реклама

Свалявська ОДПІ звертає увагу на те, що відповідно до норм Закону України № 1166–VII від 27 березня 2014 року «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» розширилося коло платників по платі за користування надрами. Це землевласники та землекористувачі, що проводять господарську діяльність на підставі дозволів на користування ділянкою надр для видобування підземних вод, та платники, що провадять господарську діяльність з видобуванням корисних копалин в межах ділянок надр із застосуванням коефіцієнта рентабельності гірничого підприємства 15 відсотків.

Також з 1 квітня 2014 року ставки плати за користування надрами для видобування корисних копалин встановлюються у відсотках від вартості товарної продукції.

Реклама

Щодо порядку подання податкового розрахунку за користування надрами та терміни сплати податкових зобов’язань у 2014 році не змінився. Це квартальна звітність і її потрібно подати протягом 40 днів після закінчення звітного кварталу зі сплатою податкових зобов'язань не пізніше, ніж протягом наступних 10 календарних днів, нагадують фахівці Свалявської ОДПІ.

За матеріалами Свалявської ОДПІ

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно