Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мобілізувати будуть тільки тих закарпатців, хто служив в армії. Юних призовників брати до лав армії не будуть

Мобілізувати будуть тільки тих закарпатців, хто служив в армії. Юних призовників брати до лав армії не будуть

Мобілізувати будуть тільки тих закарпатців, хто служив в армії. Юних призовників брати до лав армії не будуть
Мобілізовувати згідно з третім указом Президента про мобілізацію будуть тільки тих закарпатців, хто служив в армії і мають певну військову спеціальність. Юних призовників брати до лав армії не...

Мобілізовувати згідно з третім указом Президента про мобілізацію будуть тільки тих закарпатців, хто служив в армії і мають певну військову спеціальність. Юних призовників брати до лав армії не будуть. Крім того є певні категорії чоловіків, які не підпадають під мобілізацію (мають трьох і більше неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, виховують самі одну чи більше дітей та деякі інші). На цьому наголосив сьогодні Іван Васильцюн, військовий комісар Закарпатського обласного військового комісаріату.

ВІДЕО ДНЯ

Він зауважив, що на сьогодні є багато неправдивої інформації, яка дезорієнтує військовозобов’язаних та їхні родини. «Розпорядження про мобілізацію до нас надійшло, визначено завдання щодо мобілізування у військові частини, які дислоковані у Закарпатській області, - каже Іван Васильцюн. - Вважаю, що ті засоби та сили, які були задіяні за останній час було зроблено багато. Люди реально змучилися, психологічного нормального відпочинку немає і виникла проблема щоб відмобілізувати 15 бойових частин та 43 частин забезпечення, щоб було ким людей поміняти. Відмобілізуванню підлягають тільки ті люди, які мають певну військову спеціальність і пройшли службу в армії, про юнаків-призовників не йде мова».

Сьогодні військові комісари опрацьовують перший етап: оповіщення тих людей, які мають прийти у військомат і пройти медогляд. Йдуть вручати повістку з представником органу місцевого самоврядування. Медичну комісія з’ясовує, чи придатна ця людина придатна, чи ні.

Реклама

«Непридатних ніхто призивати не буде, - каже І.Васильцюн. - Є постанова ВР , яка визначила ті пільги і критерії, за якими чоловіків не мобілізують: якщо має 3 неповнолітніх дітей, якщо виховує один 1 чи 2 малолітній дітей, якщо є у сім’ї інвалідність. Є багато інших випадків, не вказані у законі, але є відповідна комісія, яка ці питання вивчає. Ніхто людей не буде відправляти у зону АТО, вони повинні пройти підготовку тільки на території Закарпатської області. Тільки тоді буде визначено, чи кудись бійців відправлятимуть. Заміна підрозділів повинна проходили цілком, з новою технікою і з усім забезпеченням».

За словами Івана Васильцюна, третій указ про мобілізацію, який буде діяти протягом 45 діб, також дає можливість не підписувати військовим угоду на службу на 3-5 років, а тільки на час виконання завдання.

Реклама

Наразі у військкоматі записано 52 добровольців. Серед переселенців зі Сходу бажання мобілізуватися не виявив жоден. Але юридично військовий комісаріат повпливати на ситуацію не може. «Вони прибувають тимчасово і брати їх на облік військовий ми не маємо права, - каже І.Васильцюн. - і вони не мають навіть деяких документів. Вони сьогодні тут, а завтра можуть зібратися і поїхати в іншу область».

Він також зауважив, що згідно з чинним законодавством, повістка заноситься тільки у робочий час, інколи з військомату можуть передзвонити до людини і уточнити, коли вона буде на місці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно