Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура виявила незаконний видобуток андезиту на понад 600 тисяч гривень

Прокуратура виявила незаконний видобуток андезиту на понад 600 тисяч гривень

Прокуратура виявила незаконний видобуток андезиту на понад 600 тисяч гривень
Прокуратурою встановлено, що на території Оноківської сільської ради в Оріховському родовищі андезитів в межах гірничого відводу надрокористувача - ПрАТ „Андезит” невстановленими особами велося...

Прокуратурою встановлено, що на території Оноківської сільської ради в Оріховському родовищі андезитів в межах гірничого відводу надрокористувача - ПрАТ „Андезит” невстановленими особами велося несанкціоноване видобування плитчастого андезиту – відкрито кримінальне провадження.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомив Ужгородський міжрайонний прокурор Олександр Андришин: «Нами, спільно з фахівцями Державної екологічної інспекції в Закарпатській області та територіального управління Держгірпромнагляду України в Закарпатській області, проведено перевірку в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів з питань дотримання вимог Кодексу України про надра, Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та іншого природоохоронного законодавства».

На території Оноківської сільської ради в Оріховському родовищі андезитів в межах гірничого відводу надрокористувача - ПрАТ „Андезит” велося несанкціоноване видобування плитчастого андезиту.

Реклама

«На момент перевірки»- пояснив прокурор –«там було заскладовано близько 10 м.куб. каменю бутового (плитняка), відходів бутоандезиту - близько 40 м.куб., а об’єм виробки складає 600 м.куб. Крім того, за межами гірничого та земельного відводів було заскладовано ще близько 12 м.куб. каменю бутового (плитняка), а об’єм виробки складає приблизно 55 м.куб».

Дозвільна документація на користування надрами на вказаних ділянках виробок - відсутня. Загальний розмір збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами на території Оноківської сільської ради становить понад 600 тис. грн.

Реклама

"Відтак, - завершив Олександр Андришин - нами розпочато кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення - ч.2 ст. 240 КК України — незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення".

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно