Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Валерій Лунченко: Уже вдалося досягти близько 20% економії газу в області і цей показник зростатиме

Валерій Лунченко: Уже вдалося досягти близько 20% економії газу в області і цей показник зростатиме

Валерій Лунченко: Уже вдалося досягти близько 20% економії газу в області і цей показник зростатиме
Розпорядженням голови облдержадміністрації Валерія Лунченка в області утворено Антикризовий енергетичний штаб. Формується перелік обласних першочергових заходів зменшення споживання природного...

Розпорядженням голови облдержадміністрації Валерія Лунченка в області утворено Антикризовий енергетичний штаб. Формується перелік обласних першочергових заходів зменшення споживання природного газу.

ВІДЕО ДНЯ

Також департаментом житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА розроблено Концепцію енергетичної незалежності Закарпатської області, якою визначені пріоритетні напрями зменшення енергозалежності. Зокрема, Закарпатська область має великий потенціал в сфері отримання енергії з відновлювальних джерел енергії (йдеться про малу гідроенергетику, енергію біомаси, довкілля, геотермальну енергію, енергію вітру, сонця).

У зв’язку з тим, що населення є основним споживачем енергоносіїв, розпочато процес заходів, спрямованих на поширення енергоефективних заходів серед населення. В області розроблено Програму, якою передбачається відшкодування відсоткової ставки населенню за кредитом, отриманим і використаним в частині впровадження заходів з енергозбереження. На сьогоднішній день Програма на етапі обговорення, після чого її буде розглянуто на черговій сесії обласної ради.

Реклама

Те, що в області впроваджена оптимізація теплопостачання, шляхом децентралізації системи опалення, дає змогу щороку економити більше 100 млн. куб. м. природного газу.

Також пріоритетним напрямком у стратегії енергетичної незалежності області є заміщення традиційних джерел енергії альтернативними видами палива, характерних для регіону. На сьогодні виготовляється проектно-кошторисна документація на впровадження у бюджетних установах котелень, що працюють на альтернативних видах палива (палети, брикети, дрова тощо). Очікувана економія від впровадження проекту становить близько 7, 5 млн. грн. на рік.

Реклама

Згідно з Концепцією, в області потенційно привабливим джерелом енергії є використання геотермальних вод для гарячого водопостачання і теплозабезпечення.

- Загалом, в умовах, коли Україна не отримує російський газ, використання відновлювальних джерел енергії в області дасть змогу скоротити використання газу приблизно на 27%, - підсумував директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА Віктор Лукеча.

Зважаючи на аналіз попереднього опалювального сезону та ті напрацювання і впровадження, які сьогодні є в області, господарський комплекс та установи бюджетної сфери готові до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014/2015 року.

Реклама

Довідково: за 6 місяців 2014 року в області було спожито 311,7 млн. м. куб. природного газу, за аналогічний період минулого року – 392,3 млн. м. куб. Економія, відповідно до минулого року, склала близько 20%.

Прес – центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно