Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Із загальної чисельності дітей шкільного віку, цьогоріч на Закарпатті планується оздоровити понад 43 тисячі

Із загальної чисельності дітей шкільного віку, цьогоріч на Закарпатті планується оздоровити понад 43 тисячі

Із загальної чисельності дітей шкільного віку, цьогоріч на Закарпатті планується оздоровити понад 43 тисячі
Про стан оздоровлення та відпочинку закарпатських дітей у 2014 році поінформував заступник директора департаменту-начальник управління молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації Віталій...

Про стан оздоровлення та відпочинку закарпатських дітей у 2014 році поінформував заступник директора департаменту-начальник управління молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації Віталій Ерфан.

ВІДЕО ДНЯ

За словами Віталія Йосиповича, із загальної чисельності дітей шкільного віку (від 7 до 17 років), а це - 146 615 осіб, цьогоріч планується охопити оздоровленням та відпочинком 43 388 дітей. Станом на 15 липня ц.р. на Закарпатті вже фактично охоплено оздоровленням та відпочинком 35 445 дітей. З них - 26 621 пільгових категорій, 8 532 - оздоровлено, решта 26 913 - забезпечено відпочинком.

Посадовець каже, що на сьогодні пріоритетом залишається якість оздоровлення та відпочинку дітей, недопущення зменшення кількості дітей, які потребують оздоровлення, а також унеможливлення скорочень кількості літніх таборів у краї.

Реклама

Що стосується дітей пільгових категорій шкільного віку, яких планується охопити оздоровленням та відпочинком, то їх чисельність складає 39 037 осіб. З них – 1758 діти-сироти або позбавлені батьківського піклування, 966 - діти-інваліди, 19 777 – діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, 250 – діти, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, 15 – діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків, 4 705 – діти, які перебувають на диспансерному обліку.

Станом на 15 липня ц.р. оздоровленням та відпочинком охоплено 26 621 дітей пільгових категорій. З них – 807 діти-сироти або позбавлені батьківського піклування, 526 - діти-інваліди, 10 760 – діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, 129 – діти, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, 16 – діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків, 3493 – діти, які перебувають на диспансерному обліку.

Реклама

«Кількість дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, які планувались до роботи влітку 2014 року в Закарпатській області складає 283. На сьогодні їх загальна кількість 302, в тому числі 24 – дитячі заклади санаторного типу та позаміські заклади оздоровлення та відпочинку, 273 – табори з денним перебуванням, 5 – наметові містечка. Що стосується фінансування, то з бюджету області заплановано 10,5 млн. грн.. на підготовку оздоровчої кампанії та 7 млн грн - на проведення оздоровчої кампанії у 2014 році. В області також спостерігається тенденція до зростання кількості дітей, охоплених оздоровленням та відпочинком в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», – зазначив Віталій Ерфан, заступник директора департаменту – начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА.

Також Віталій Йосипович відмітив те, що оздоровлення дітей в області проводиться з початку 2014 року, в основному для тієї категорії дітей, які потребують цього за медичними показниками. Але масовий відпочинок та оздоровлення все ж припадає на літній період, коли закінчується навчальний рік. На Закарпатті дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, в основному, працюватимуть в чотири зміни.

За кошти обласного бюджету у дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Мінерал» Тячівського району направлено на оздоровлення 32 дитини-інваліди вихованці Вільшанського і Виноградівського дитячих будинків-інтернатів.

Реклама

Наостанок Віталій Ерфан зауважив, що за ініціативи голови облдержадміністрації Валерія Лунченка на нещодавній сесії Закарпатської облради додатково виділено з бюджету області майже по 100 тисяч гривень більшій кількості РДА та МВК на придбання путівок для дітей пільгових категорій.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно