Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Хтось "косить" від армії, а 48-річний закарпатець, батько 7 дітей, рветься в бій (ВІДЕО)

Хтось "косить" від армії, а 48-річний закарпатець, батько 7 дітей, рветься в бій (ВІДЕО)

Хтось "косить" від армії, а 48-річний закарпатець, батько 7 дітей, рветься в бій (ВІДЕО)
Є люди, яким і мобілізація не потрібна. Закарпатці ринули добровольцями до лав української армії. Здебільшого призовники – молоді хлопці, але є і винятки. 48-річний селянин Микола Митришин, батько...

Є люди, яким і мобілізація не потрібна. Закарпатці ринули добровольцями до лав української армії. Здебільшого призовники – молоді хлопці, але є і винятки. 48-річний селянин Микола Митришин, батько 7-ми дітей – наполіг, щоб його взяли до війська. Каже – полишати рідних не хоче, але відчуття обов’язку перед Батьківщиною – понад усе.

ВІДЕО ДНЯ

Єдиного добровольця від Стужиці до війська проводжали всім селом. Що 48-ми річний багатодітний батько Микола зібрався воювати спершу не вірили, а як переконалися гуртом збирали гроші на бронежилет.

Ще донедавна він порався в господарстві, виховував сімох дітей та працював на заправній станції.Та щойно почув про мобілізацію, серед перших попросився до армії.

Реклама

Відмовляли ставати до лав Миколу навіть у військкоматі, кілька разів шукали причин не призивати, але чоловік наполягав. За плечима в добровольця служба в радянській армії. 30 років тому він працював водієм у ракетних військах. Тепер вирішив скласти присягу вже в українському війську.

У Закарпатському батальйоні територіальної оборони Микола служить простим солдатом. Вже місяць вивчає вибухову справу речовини. Його нова професія – сапер.

Реклама

Тут на полігоні Микола товаришує з Михайлом – він теж багатодітний батько і теж доброволець. У 45-річного чоловіка аж восьмеро дітей та трійко онуків. Він удівець і найменших дітей вдома залишив на маму та вже дорослих старших.

Щодня чоловіки телефонують додому, а вихідними їдуть до родин. Від полігону – до Миколиного дому – їхати понад годину. На нього там уже дуже чекають.

Більше інформації у відеосюжеті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно