Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Прокурор Мукачівського району виявив порушення програми відпочинку дітей на 2014-2017 роки

Прокурор Мукачівського району виявив порушення програми відпочинку дітей на 2014-2017 роки

Прокурор Мукачівського району виявив порушення програми відпочинку дітей на 2014-2017 роки
Захист прав дітей на повноцінний відпочинок, оздоровлення, гармонійний розвиток та організоване дозвілля постійно перебуває в полі зору органів прокуратури області, повідомила начальник відділу...

Захист прав дітей на повноцінний відпочинок, оздоровлення, гармонійний розвиток та організоване дозвілля постійно перебуває в полі зору органів прокуратури області, повідомила начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури Закарпатської області Олеся Бокоч.

ВІДЕО ДНЯ

«Так, Хустським міжрайонним прокурором виявлено, що станом на 1 червня, в регіоні районна програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2014 рік не розроблена і не затверджена. Внаслідок чого, літня оздоровча кампанія перебувала під загрозою зриву, 200 дітей пільгової категорії були позбавлені можливості повноцінного оздоровлення», - зауважила прокурор.

Завдяки своєчасно організованій перевірці Хустському міжрайонному прокурору вдалося попередити порушення прав дітей на повноцінне оздоровлення. На усунення виявлених порушень голові районної державної адміністрації внесено подання з вимогою негайного вжиття заходів для забезпечення належного оздоровлення та відпочинку неповнолітніх мешканців району, за наслідками розгляду якого з місцевого бюджету виділено 600 тис. грн., які скеровані для закупівлі путівок в оздоровчі заклади.

Реклама

Схожі порушення при організації оздоровчої кампанії були виявлені прокурором Мукачівського району.

Так, рішенням Мукачівської районної ради від 17 квітня призупинено дію районної програми відпочинку дітей на 2014-2017 роки. Даною програмою передбачалося крім інших 6600 неповнолітніх оздоровити 150 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 100 дітей-інвалідів, 15 дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Реклама

«Утім, тільки, за втручання прокурора району органами виконавчої влади та місцевого самоврядування були вжитті заходи щодо початку оздоровчої кампанії» - підсумувала начальник галузевого відділу Олеся Бокоч.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно