Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Завтра стартує фестиваль хіпі "Шипіт – 2014"

Завтра стартує фестиваль хіпі "Шипіт – 2014"
Хіпі-фестиваль «Шипіт» біля однойменного водоспаду в закарпатському Подобовці збере неформалів з 1 по 7 липня. Щорічно він проходить на поляні біля красивого і самого повноводного водоспаду...

Хіпі-фестиваль «Шипіт» біля однойменного водоспаду в закарпатському Подобовці збере неформалів з 1 по 7 липня. Щорічно він проходить на поляні біля красивого і самого повноводного водоспаду Закарпаття висотою 15 метрів.

ВІДЕО ДНЯ

Напередодні свята Івана Купала сюди з’їжджаються тисячі хіпі, растаманів, нудистів і інших людей, охочих відпочити від умовностей і благ цивілізації. Вони розбивають величезний наметове містечко, палять багаття, купаються у водоспаді, слухають музику, спілкуються і веселяться.

Цей острівець свободи хіпі облюбували ще в 1993 році. Засновниками фестивалю є Чарлі і Шара, подружня пара хіпі з Ужгорода. Події на Шипоті стали темою книги «Трохи пітьми» Любка Дереша.

Реклама

У програмі фестивалю «Шипіт»: конкурс краси «Міс Шипот», день дітей і грандіозне святкування Івана Купала в ніч з 6 на 7 липня – з місцевим колоритом і традиціями.

Неписаними правилами, яких зобов’язані дотримуватися всі учасники фестивалю, є вимоги підтримки чистоти і дбайливого відношення до природи: рубати можна лише сухі дерева, сміття слід виносити, а вогонь розкладати подалі від стовбурів дерев.

Реклама

Фото Олег Григор’єв

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно