Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Долина нарцисів" розквітла лише на 10-15 %

"Долина нарцисів" розквітла лише на 10-15 %
Про це інтернет-виданню «Панорама Мукачева» повідомили місцеві жителі. За їх словами, наразі розпустилося лише близько 10-15% нарцисів. Очікується, що пік цвітіння долини нарцисів припаде на...

Про це інтернет-виданню «Панорама Мукачева» повідомили місцеві жителі. За їх словами, наразі розпустилося лише близько 10-15% нарцисів.

ВІДЕО ДНЯ

Очікується, що пік цвітіння долини нарцисів припаде на кінець квітня - початок травня. Тож, закарпатці та гості області зможуть насолодитися дивом природи і на травневих святах.

Довідка. "Долина нарцисів" – заповідний масив, що розташований в урочищі Кіреші, за 4 км від міста Хуста Закарпатської області. З 1992 р. у складі Карпатського біосферного заповідника входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО. Це унікальний ботанічний об'єкт, в якому охороняється найбільший у Середній Європі осередок нарцису вузьколистого (Narcissus angustifolius). Цей середньоєвропейський високогірний вид поширений в Альпах, на Балканах i в Карпатах на висотах 1100–2060 м. Популяція в цьому рівнинному локалітеті збереглася з післяльодовикового періоду і має реліктовий характер. У 1980 році нарцис вузьколистий занесено до Червоної книги України.

Реклама

Площа долини 256,5 га. Статус – з 1992 року. Керуюча організація – Карпатський біосферний заповідник.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно