Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Владика Феодор здійснив Пасхальне богослужіння в кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Божої Матері в Мукачеві

Владика Феодор здійснив Пасхальне богослужіння в кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Божої Матері в Мукачеві

Владика Феодор здійснив Пасхальне богослужіння в кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Божої Матері в Мукачеві
В день Світлого Христового Воскресіння Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський очолив святкове Пасхальне богослужіння в кафедральному соборі на честь Почаївської ікони...

В день Світлого Христового Воскресіння Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський очолив святкове Пасхальне богослужіння в кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Божої Матері в м. Мукачево.

ВІДЕО ДНЯ

По завершенні уставної Полуношниці свята Плащаниця із зображенням погребенного Христа Життєдавця була перенесена з храму на Святий Престол, після чого розпочався пасхальний хресний хід довкола собору.

Після возгласу архієрея духовенство разом з вірниками заспівали торжественний тропарь Воскресінню Христовому.

Реклама

З великим торжеством та духовним піднесенням звершилися Пасхальна заутреня, після якої розпочалася святкова літургія, в якій хор кафедрального собору вторив вічно живі піснеспіви Святої Пасхи.

По завершенні святкового богослужіння архієрей з духовенством звершили чин освячення пасок.

Реклама

Тисячі людей заповнили храм, соборну площу та на сотні метрів від кафедрального собору очікували освячення пасхальних кошиків.

Понад годину архієрей та духовенство, вітаючи своїх вірників з Великоднем, окропляли святою водою паски та присутніх.

Після освячення пасок владика Феодор ще раз і ще раз привітав свою багаточисельну паству та всіх жителів краю зі святом Воскресіння Христового.

Реклама

У своєму вітальному слові архіпастир привітав духовенство, представників влади, усіх присутніх та всіх краян із днем світлого Христового Воскресіння.

Милістю Божою в кафедральний собор міста Мукачево був привезений благодатний вогонь зі святого Єрусалима, яким владика благословив усіх вірників.

Олександр Монич, Мукачівська православна єпархіяФото: Віталій Муха

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно