Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Держсекретар МЗС Словаччини заявив про готовність продовжити співпрацю регіонів Словаччини та Закарпаття

Держсекретар МЗС Словаччини заявив про готовність продовжити співпрацю регіонів Словаччини та Закарпаття

Держсекретар МЗС Словаччини заявив про готовність продовжити співпрацю регіонів Словаччини та Закарпаття
У четвер, 17 квітня, відбулася двостороння міжнародна зустріч керівництва Закарпаття з Державним секретарем Міністерства закордонних справ та європейських питань Словацької Республіки. Участь у...

У четвер, 17 квітня, відбулася двостороння міжнародна зустріч керівництва Закарпаття з Державним секретарем Міністерства закордонних справ та європейських питань Словацької Республіки.

ВІДЕО ДНЯ

Участь у заході взяли з української сторони – Надзвичайний та Повноважний посол України у Словаччині Олег Гаваші, в.о. голови ОДА Михайло Рівіс, голова облради Іван Балога, заступник голови облради Андрій Сербайло, Почесний консул Словацької Республіки Олег Адамчук, інші посадовці. Зі словацького боку – Держсекретар МЗС Словаччини Петер Буріан, Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Буріанова та інші представники дипломатичних відомств.

Насамперед представників словацької дипломатичної делегації цікавила ситуація в Україні, особливо на кордоні з Росією. Як підкреслив Держсекретар МЗС Словаччини Петер Буріан, для них дуже важливо, який шлях обере найближча сусідка - Україна. Дипломат повідомив, що країни «Вишеградської четвірки», куди входять Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина, підтримують демократичне вирішення політичної кризи та неподільності України.

Реклама

Михайло Рівіс подякував поважним гостям за візит у Закарпатський край та підтримку, запропонувавши провести економічний форум у напрямку транскордонного співробітництва, розвитку прикордонної інфраструктури та залучення інвестиційних проектів. Адже перевагами нашого краю для іноземного бізнесу є вигідне географічне розташування та унікальні природні багатства.

Олег Гаваші наголосив, що після того, як Рада ЄС тимчасово знизила мита для українських товарів на європейському ринку, - відкрилися нові можливості для економічної співпраці України та Словаччини. Потрібно лише прискорити безвізовий режим з ЄС.

Реклама

Також на зустрічі йшлося про готовність словацьких сусідів надати допомогу Україні в цей непростий для неї час та продовжувати співробітництво регіонів Словаччини та Закарпаття.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно