Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На першому цього сезону велозаїзді в Ужгороді організатори очікують від 300 до 600 учасників (ФОТО)

На першому цього сезону велозаїзді в Ужгороді організатори очікують від 300 до 600 учасників (ФОТО)

На першому цього сезону велозаїзді в Ужгороді організатори очікують від 300 до 600 учасників (ФОТО)
В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало відкриття цьогорічного велосипедного сезону в Ужгороді та проведення першого Night Ride цього року у місті. 25 квітня в...

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стало відкриття цьогорічного велосипедного сезону в Ужгороді та проведення першого Night Ride цього року у місті.

ВІДЕО ДНЯ

25 квітня в Ужгороді з площі Народній стартує перший «NightRide» у цьому сезоні.

Про це повідомила Віталія Мунчак, організаторка заходу. «Темою велосипедного відкриття є вільна тематика під назвою «Вільні люди на велосипедах», - каже Віталія. - Будемо пропагувати здоров’я, мир, активний спосіб життя, зважаючи на події в Україні та світі».

Реклама

Збір учасників о 18.30, вже о 19.00 вони виїдуть у бік ПАДІЮНу для участі у флеш-мобі. Традиційно велосипедисти проїдуться центральними вулицями міста, родзинкою сезону стане флешмоб із сухими фарбами, який пройде на території УжНУ та ПАДІЮНу. Охочі кидатимуться сухими фарбами, а на переможця лотереї очікує приз - путівка до Кракова. Організатори очікують не менше 300 учасників, можуть зібрати навіть до 600.

Федір Шандор, завідувач кафедри туристичної інфраструктури та сервісу УжНУ розказав, що завдяки співпраці з ДАІ, Ужгород буде не просто велостолицею, а задаватиме тон іншим містам. «До велодоріжок ще справа, щоправда, не дійшла, але велознаки появилися. Передбачено, що ми будемо проводити безкоштовні велоекскурсії раз у місяць. Також на цей сезон підготовано соціальні велосипеди за підтримки спілки діабетиків та деяких фармацевтичних компаній. Відкрито перший вело готель. Є не просто тимчасова а постійно діюча оренда від «Ретробайка», - каже Федір Шандор.

Реклама

За його словами, не всі велосипедисти дотримуються правил дорожнього руху, тому минулого року були створені групи вело комісарів, які допомагають велотуристам бути відповідальними.

Олексій Співак, начальник Ужгородського відділу ДАІ додав, що ДАІ має

великий досвід співпраці з організаторами Night Ride: « Силами працівників Державтоінспекції ми будемо забезпечувати рух велосипедистів усім маршрутом, який є доволі немалим. Тому просимо населення підійти до моментів обмеження руху на окремих вулицях під час акції з розумінням».

Реклама

Сам начальник ужгородського ДАІ теж активний велосипедист і брав участь у велозаїзді минулого року. За його словами, на сьогодні перша проблема велоруху, що багато велосипедистів з правилами дорожнього руху знайомі поверхово. Хоча досвідчених власників двоколісного транспорту стає більше. «Дякуючи ситуації в державі, а також цінам на пальне, багато-хто пересідає з авто на велосипед. На сьогодні водії звикли до того, що на проїзній частині значна кількість велосипедистів». – каже О.Співак.

Ужгородський прес-клуб

На першому цього сезону велозаїзді в Ужгороді організатори очікують від 300 до 600 учасників (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно