Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Збираємо гриби... з обережністю

Збираємо гриби... з обережністю
Ліси нашого краю завжди славились своїми дарунками. Одним із них є продукт харчування, котрий в раціоні майже кожної родини це — гриб, який в порівнянні із м'ясом має майже однакову харчову цінність,...

Ліси нашого краю завжди славились своїми дарунками. Одним із них є продукт харчування, котрий в раціоні майже кожної родини це — гриб, який в порівнянні із м'ясом має майже однакову харчову цінність, яка потрібна для здоров'я організму людини.

ВІДЕО ДНЯ

Багато жителів Мукачева полюбляють осінньої теплої днини, у вихідний від роботи день зробити прогулянку по лісу, а ще й назбирати грибів. Як то кажуть: і здорово, і корисно. А якщо не завжди такий варіант збирання грибів підходить, то їх можна придбати на ринку. Йдучи поміж торговельними рядами “Зеленого ринку”, що розташований в центрі нашого міста, я дивувалась кількості грибів. Але як знати, чи дійсно гриби їстівні, адже бувають серед них оманливі, які можуть привести до небажаних, або навіть дуже важких наслідків.

Отож, зі своїми запитаннями щодо правильності вибору грибів я звернулася до лаборанта лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи цього ж ринку Ольги Василівни, яка охоче погодилася на спілкування зі мною. Пані Ольга повідомила, що кожного дня перед початком продажу свіжих грибів, лаборанти переглядають їх, беруть на експертизу, яка проводиться органолептично. Для продажу грибів у сухому вигляді може бути тільки один із видів грибів – це боровик, або друга його назва білий гриб. Інші види грибів не допускаються до продажу у сухому вигляді. Кожен покупець нашого ринку маючи сумнів щодо покупки грибів, може звернутися до лабораторії, де ми надамо повну інформацію щодо їх якості.

Реклама

А ще пані Ольга люб'язно надала усім нам наступні поради: при покупці грибів треба дивитися, щоб ніжка гриба була почищена. Попробувати чи легко знімається шкірка із шапочки гриба і чи ніжка його тверда. В цьому випадку гриб здоровий. А ще додала, - до приготування страви із грибів їх потрібно відварити 30 хвилин у підсоленій воді, промити і тільки в цьому випадку вони готові до приготування страви.

Кожна господиня знає гарні рецепти і вміє смачно приготувати страви із грибів. Тож смакуймо, але не забуваймо, що гриби потребують ретельної перевірки.

Реклама

Ірина Петрус, головний спеціаліст відділу з питань внутрішньої політики

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно