Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Громадська рада під викрики мукачівців та обурення чиновників обговорила стан дахів багатоквартирних будинків (ФОТО)

Громадська рада під викрики мукачівців та обурення чиновників обговорила стан дахів багатоквартирних будинків (ФОТО)

Громадська рада під викрики мукачівців та обурення чиновників обговорила стан дахів багатоквартирних будинків (ФОТО)
Цього засідання Громадської ради при Мукачівському міськвиконкомі чекали довго. Не випадково на захід, який відбувався у великому залі ратуші, окрім членів ГР прийшли і звичайні мукачівців, у...
ВІДЕО ДНЯ

Цього засідання Громадської ради при Мукачівському міськвиконкомі чекали довго. Не випадково на захід, який відбувався у великому залі ратуші, окрім членів ГР прийшли і звичайні мукачівців, у будинках яких існують проблеми з дахами. Саме прихід людей і став свідченням актуальності даного питання. Все передбачало, що дискусія буде гарячою і довгою. Саме так і сталось.

Розпочалось все з доповіді члена правління ради Юрія Кравчука. Громадський активіст не був багатослівним у своєму виступі і лише пояснив суть зустрічі. Після цього слово надали директору управляючої компанії ТОВ ««ІТВ Сервіс Плюс» Ігорю Запотічному. Останній одразу ж почав розповідати про «успіхи і здобутки» підприємства, яке очолює.

Реклама

Так, за його словами, цьогоріч у місті відремонтовано 34 під’їзди. При цьому за його словами 60 дахів потребують капітального ремонту. Навіть за найскромнішими підрахунками для цього потрібно щонайменше 15 мільйонів гривень. Як відзначив Ігор Дмитрович, мешканці багатоповерхівок, які обслуговує його підприємство, сплачують 0,22 грн. за кожен метр квадратний власного житла. В рік в середньому така цифра за одну квартиру сягає близько 130-150 грн.

«Звичайно, що за такі кошти ми не взмозі повністю відремонтувати дахи. Та й займаємось ми виключно поточним ремонтом, а не капітальним», - зазначив Ігор Запотічний. Після кількохвилинної доповіді свої питання до виступаючого почали задавати присутні. Так, член Громадської ради при Мукачівському міськвиконкомі Володимир Поляк звернув увагу доповідача на те, що управляюча компанія відмовляється надавати довідки мукачівцям, які мають перед нею заборгованість.

Реклама

Ігор Дмитрович заявив, що це не допустима практика, і що «ІТВ Сервіс Плюс» видає довідки всім, без виключення, незалежно від того, боргує людина чи ні. А по конкретних ситуаціях він пообіцяв обов’язково розібратись.

Апогеєм засідання Громадської Ради став виступ заступника начальника Управління міського господарства, начальника відділу з питань житлового фонду Володимира Концевенка. Чиновник одраз розпочав з того, що назвав перші 5 будинків, які стоять в черзі на ремонт даху і де скоро почнуться будівельні роботи. Як розповів міський урядник, зараз на баланс управляючої компанії передано 14 600 квартир. Весь виступ Володимира Володимировича супроводжувавася репліками із залу. Чиновника декілька разів звинуватили в брехні та некомпетентності. Член ГР і за сумісництвом депутат міської ради Євгенія Деркач декілька разів вносила пропозицію відправити виступаючого із трибуни на своє місце через не фаховість.

З першого погляду було видно невдоволеність чиновника самим розглядом даного питання. Він вів себе нахабно, що викликало ще більше невдоволення у залі. Помилку свого підопічного поспішив виправити заступник мера Ернест Нусер. Він одразу перепросив за попереднього виступаючого і заявив, що вже подав на розгляд міському голові пропозиції по кадрових ротаціях в управлінні міського господарства. Що стосується управляючої кампанії «ІТВ Сервіс Плюс», то Ернест Ернестович попросив підготувати повну розшифровку вартості послуг і «пригрозив» підприємству переглядом умов конкурсу за участі компанії.

Реклама

На закінчення заступник мера роздавав обіцянки направо і наліво. Він запевнив, що будуть і гроші, і допомога зі сторони міської влади в ремонті дахів.

Хоча громадські активісти і присутні розійшлись на позитивній ноті обіцянок, все ж віриться, що у міській владі знайдуться тверезі голови, які зможуть виправити ситуацію, яка склалася.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно