Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Днями в Ужгороді відбувся Міжнародний фестиваль та семінар бойових мистецтв (ФОТО)

Днями в Ужгороді відбувся Міжнародний фестиваль та семінар бойових мистецтв (ФОТО)

14-16 червня, в м. Ужгород, на базі Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості, в рамках проекту “Екстремальні види спорту для кращого життя”, який реалізується за фінансової...
ВІДЕО ДНЯ

14-16 червня, в м. Ужгород, на базі Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості, в рамках проекту “Екстремальні види спорту для кращого життя”, який реалізується за фінансової підтримки Програми прикордонного співробітництва ЄІСП «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013 роки», відбувся Міжнародний фестиваль та семінар бойових мистецтв. Протягом підготовчих двох днів, Бранч президент Чехії з Шидокан-карате Коневич Мирослав Петрович (3 дан), проводив майстер-класи перед вихованцями клубів з різних країн, наймолодшим з яких нещодавно виповнилося лише чотири роки. Навіть звичайні глядачі з захватом спостерігали за демонстрацію, не кажучи вже про прихильників бойових мистецтв. Атмосфера склалася доволі демократична - Мирослав Петрович залюбки показував учням нові техніки, відповідав на питання.

Бойові мистецтва - дозвілля доволі демократичне. Займатися можуть різні вікові категорії, а завдяки низькому порогу входження вам не потрібно витрачати значні суми грошей на обладнання (як, наприклад, в мотокросі) чи вирушати світ за очі, в пошуках хвилі (серфінг). При цьому, не слід забувати, що тут теж не місце легковажності та жартам - без належної підготовки це може сумно закінчитися.

Реклама

Два дні семінару промайнули в швидкому темпі й в неділю, 16 червня, розпочався фестиваль, в якому приймали участь представники клубів України, Чехії та Словаччини. Честь відкривати програму випала наймолодшим учасникам з Закарпатської обласної федерації Шидокан. Незважаючи на свій юний вік, учні браво відпрацювали низку прийомів (ката) й покинули татамі під бурхливі оплески глядачів. Наступними в центр залу вийшли гості з Словаччини, школа Чі-кунгу і Тай-чі. Трійка жіночок в кімоно продемонструвала спокійні та розмірені рухи оздоровчої гімнастики Тай-чі, що було досить несподівано після таких бойовитих юніорів. Але тут на татамі вийшли хлопці з ужгородського спортивного клубу «Чемпіон» й фестиваль через виступ з бокеном (дерев’яний меч) повернувся в звичне русло. А після них, на радість всім шанувальникам таланту легендарного Брюса Лі, відбувся показовий виступ учнів школи Він-Чунь.

Загалом, протягом фестивалю нудьгувати не доводилося. Виступи швидко змінювалися один за одним, лише встигай роздивлятися. Тільки закінчать літати по татамі хлопці з школи Айкідо “Sinajo”, як на зміну їм вистрибнуть жваві дівчата, учениці Ірини Годинець, й продемонструють глядачам свої методи самооборони від занадто набридливих залицяльників за методикою Тай-Бо. Надалі - не менш цікаве розламування дощок у виконанні Василя Гіді (СК “Чемпіон”), виступ Марії Мединської, майстра спорту з художньої гімнастики, блискавичні рухи боксерів клубу «Пантера», поєдинки з нунчаками, командна робота наймолодших бійців проти здоровенного бандита (на роль якого добровільно згодився сам Михайло Годинець, президент Закарпатської обласної федерації Кіокушинкай карате), різні приклади самозахисту, в тому числі й від озброєного ножем супротивника, розламування каміння та ката з мечем від Ігора Боднара (СК “Самурай”), яке завершилося розрубуванням яблук на льоту.

Реклама

І так протягом усіх двох годин, відведених під показові виступи. Справжнє свято для прихильників бойових мистецтв. Вільний вхід дав змогу долучитися до спорту всім бажаючим, а від цього вже зовсім небагато залишається до власних кроків в напрямку активного способу життя.

В останні роки активні види дозвілля потроху набирають оберти як серед молоді, так і серед більш дорослої аудиторії. Для одних це спосіб урізноманітнити щоденну рутину, для інших - чудовий варіант покращити власне здоров’я. Хто на велосипед сідає, інші опановують ролики, а дехто взагалі штурмує гори на своїх двох. Заняття бойовими мистецтвами це лише один із способів покращити свою фізичну форму, позбутися стресу та завести нові знайомства.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно