Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Рахівський район: понад півтисячі селян перекрили дорогу в знак протесту

Рахівський район: понад півтисячі селян перекрили дорогу в знак протесту

Рахівський район: понад півтисячі селян перекрили дорогу в знак протесту
З 17 на 18 червня 2013 року на Закарпатті понад 500 жителів села Косівська Поляна, що на Рахівщині, перекрили сільську дорогу з вимогою зупинити діяльність товариства "Мармарош", яке неподалік...

З 17 на 18 червня 2013 року на Закарпатті понад 500 жителів села Косівська Поляна, що на Рахівщині, перекрили сільську дорогу з вимогою зупинити діяльність товариства "Мармарош", яке неподалік гірського села розпочало роботи щодо видобутку поліметалевих руд. Люди наголошують, що ця діяльність може спричинити екологічну катастрофу не тільки в селищі, але й у всьому районі.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомляють мешканці, товариство отримало дозвіл на ведення робіт від Закарпатської обласної ради (за умови, що згоди нададуть сільради Косівської та Кобилецької Поляни і Рахівської міськради) та одноосібну згоду селищного голови Федора Митрюка. І це попри те що на трьох сесіях Косівськополянської селищної ради депутати тричі не давали згоду на видобуток поліметалевих руд. Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Мешканці наголошують, що до села вже прямує важка техніка з буровими установками задля початку повномасштабних робіт. Попередньо за сприяння Великобичківського лісгоспу мали розпочатися роботи для прокладання дороги до місця розробки. Зважаючи на це, люди перекрили дорогу лісовозу Великобичківського лісгоспу, вивантажили з нього кілька колод і перекрила ними дорогу, залишивши відкритою частину шляху для легкового транспорту.

Реклама

Товариство "Мармарош" отримало дозвіл від Рахівського лісгоспу на оренду земельної ділянки (майже 1 га землі в урочищі "Рударня") задля проведення геологічної розвідки. Нині, попри незгоду сільської громади, неподалік помешкань людей ця структура вже розпочала буріння – минулого тижня запрацювала бурова установка, яка вже рік перебуває в урочищі "Рударня". Це урочище перебуває на межі з селом, що загрожує екологічною катастрофою як нам, так і всій Рахівщині", – зазначила місцева активістка Василина Ветухова.

Люди наголошують, що не розблокують дорогу, допоки не отримають гарантій від влади, що будь-які дозволи щодо розробки поліметалевих руд неподалік села буде скасовано, а бурову установку вивезуть з урочища. Окрім цього, громада вимагає від місцевих депутатів висловити недовіру та відправити у відставку селищного голову Ф.Митрюка.

Реклама

мапа сайту

Новини

Реклама

На Рахівщині понад півтисячі мешканців перекрили дорогу, протестуючи проти видобутку поліметалевих руд неподалік їхнього села

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно