Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородська влада планує перетворити площу Петефі на пішохідну зону

Ужгородська влада планує перетворити площу Петефі на пішохідну зону

Ужгородська влада планує перетворити площу Петефі на пішохідну зону
Міська влада Ужгорода виношує амбітні плани стосовно перетворення площі Петефі на пішохідну зону. Як написала муніципальна газета «Ужгород» з посиланням на заступника міського голови і керуючої...

Міська влада Ужгорода виношує амбітні плани стосовно перетворення площі Петефі на пішохідну зону. Як написала муніципальна газета «Ужгород» з посиланням на заступника міського голови і керуючої справами міськвиконкому Ужгородської міської ради Даніели Геворкян, у зв’язку з перенасиченням транспорту в обласному центрі міська влада планує створити в історичному центрі ще одну пішохідну зону.

ВІДЕО ДНЯ

Перетворити на неї хочуть простору площу Петефі, яка нині слугує радше парковкою. «Як альтернатива паркінгу на площі Петефі нині владою міста розглядається питання облаштування паркувальних місць по вул. Швабській. Варто продумати і плани облагородження пішохідної зони, яка вивільниться після перекриття руху на Петефі. Зокрема, потрібно буде замінити морально й фізично застарілу бруківку на площі, відремонтувати фасади, встановити додаткові лавиці й урни для сміття. Наголошу: ми зобов’язані повернути площі її колишнє обличчя, бо це — місце прогулянок ужгородців та гостей міста, місце для гарних і мальовничих терас, а не для автостоянок» — розповіла Даніела Геворкян.

Як саме планують перекрити для руху площу Петефі у міськраді поки не знають — готують відповідний проект та ведуть переговори з приводу ідей облаштування простору щодо зелених насаджень, встановлення лавиць, розміщення елементів міського декору. Як зазначив у тому ж матеріалі начальник управління архітектури та містобудування Ужгородської міської ради Олександр Шеба, робочий проект і його кошторис поки що не складені. «Ми ще не знаємо, скільки це нам коштуватиме, та попередньо ми вже маємо домовленості про співпрацю з підприємцями, котрі провадять свою діяльність на площі. Наразі працюємо з ескізним проектом, і якщо все складеться вдало, реалізацію планів можна буде розпочати вже наступного року. У зв’язку з тим, що пішохідна зона стане більшою, згодом можна буде встановити там якусь скульптуру чи, до прикладу, фонтан».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно