Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Балога залишить посаду міністра МНС, щоб піти на вибори - ЗМІ

Балога залишить посаду міністра МНС, щоб піти на вибори - ЗМІ
Нещодавно опубліковані матеріали про готовність міністра МНС брати участь у виборах до...

Нещодавно опубліковані матеріали про готовність міністра МНС брати участь у виборах до Верховної Ради України дали основу для розмов про те, що Віктор Балога найближчим часом залишить свою посаду. Неодноразові заяви нинішнього міністра МНС про злиття його відомства із міністерством внутрішніх справ багато хто тепер розцінює як спробу зробити гарну пику при поганенькій грі. По-перше, абсолютно ймовірно, що крісло міністра нового відомства (МНС-МВС) дістанеться нещодавно призначеному голові МВС — Захарченку — одному із найбільш надійних міністрів Януковича. По-друге, як не одноразово заявляли перші особи країни, міністри та губернатори не зможуть брати участь у виборах до ВР.

ВІДЕО ДНЯ

Виходячи з положень нового Закону про вибори, Віктор Балога швидше за все залишить свою посаду не пізніше, ніж за 180 днів до виборів, тобто в березні-квітні поточного року.

Піде він зі скандалом, як ішов з апарату Ющенка, чи вирішить попрощатися мирно — питання відкрите.

Реклама

З одного боку, політологи говорять про те, що у Балоги, можливо, є домовленість з керівництвом Партії регіонів про поділ виборчих округів в Закарпатській області за схемою 3:3 (тобто в 3 округах свої кандидатури виставляють кандидати від Партії регіонів, ще у 3 — від «Єдиного центру»).

З іншого боку, весь попередній рік у ЗМІ постійно велися чутки про те, що партія «Єдиний центр» розпочне процес об’єднання з Партією регіонів.

Реклама

Поки не зрозуміло, чи буде умовою розподілу округів питання злиття партій чи Балога, як зазвичай, вирішить грати у свою гру.

У той же час, судячи з усього, «регіонали» готуються до конфліктного сценарію розвитку подій і збираються представити своїх кандидатів на виборах у всіх шести виборчих округах Закарпаття. Про це зовсім нещодавно заявив нинішній депутат ВР Сергій Мошак.

Підводячи підсумки, можна відзначити, що на Закарпаття, ймовірно, чекає новий виток політичного протистояння.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно