Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ровт прикупив два літака, щоб реанімувати Ужгородський аеропорт

Ровт прикупив два літака, щоб реанімувати Ужгородський аеропорт
«Наш аеропорт ніколи не закривався і не припиняв працювати, хоча повідомлення відповідного змісту час від часу і з’являлися у місцевих ЗМІ”, — такими словами розпочав прес-конференцію, що відбулася у...

«Наш аеропорт ніколи не закривався і не припиняв працювати, хоча повідомлення відповідного змісту час від часу і з’являлися у місцевих ЗМІ”, — такими словами розпочав прес-конференцію, що відбулася у прес-центрі “Закарпаття”, директор Закарпатського обласного комунального підприємства “Міжнародний аеропорт Ужгород” Володимир Горинецький. Більше того, найближчим часом цього і не станеться, оскільки станом на сьогоднішній день відновлено сертифікаційну відповідність аеропорту (строк її дії — по вересень 2013 року), що дає можливість не тільки ефективно працювати, а й відновлювати регулярні пасажирські перевезення. Володимир Горинецький пояснив, що навіть у дуже скрутні часи аеропорт функціонував у штатному режимі, тож говорити про закриття, щонайменше, недоречно.

ВІДЕО ДНЯ

Також він повідомив, що свого часу компанія “Дніпроавіа”, з якою було підписано необхідну документацію стосовно здійснення польотів до столиці України, скасувала домовленості, обмежившись сухою відпискою “з комерційних причин”. Переговори з іншою компанією (“Мотор-Січ” — ред.) теж не увінчалися успіхом. І ось нарешті уже впродовж тижня двічі на день аеропорт “Ужгород” приймає та відправляє у зворотній рейс до Києва літак SAAB. Та, як зазначив під час зустрічі із журналістами директор Закарпатського представництва компанії “IBE.TRAID.CORP” Сергій Заморський, на сьогоднішній день літак не заповнений і наполовину (його пасажиромісткість — 36 осіб), а це призвело до того, що збитки становили 150 тисяч гривень. Тим не менше, це не стане причиною відмови від рейсу, зазначив Сергій Олександрович. Навпаки, через місяць, приблизно у 15-их числах жовтня, на Україну прилетить іще один літак зі Швеції (обидва повітряні судна закуплені саме там), який виконуватиме здебільшого чартерні рейси. Що стосується літаків, то вони придбані за особисті кошти Алекса Ровта, відомого бізнесмена, вихідця із Мукачева. Наразі власник розглядає можливість відкрити рейси міжнародного значення: спочатку до Будапешта, а трохи згодом — до Братислави. У перспективі — відкриття рейсів і до інших столиць європейських країн, та спочатку важливо налагодити повноцінну роботу щодо уже існуючого рейсу до Києва, — зазначив Сергій Заморський.

До речі, як повідомили учасники прес-конференції, відновлення регулярних пасажирських рейсів — далеко не єдине позитивне зрушення. Наприклад, найближчим часом розпочнуться роботи з ремонту перону, тобто місця стоянки літаків, де буде повністю відновлено асфальтно-бетонне покриття. Крім того, під час зустрічі були озвучені деякі перспективні питання, зокрема будівництво та облаштування VIP-зали.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно