Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чому небезпечна перевтома у школярів? Як їй запобігти?

Чому небезпечна перевтома у школярів? Як їй запобігти?
Науковці вважають, що перевтома пов’язана з перевантаженням, якого не уникнути ні за щоденного, ані щотижневого відпочинку. Згадайте, чи у Вас траплялося таке, що Ви просто не мали можливості...

Науковці вважають, що перевтома пов’язана з перевантаженням, якого не уникнути ні за щоденного, ані щотижневого відпочинку.

ВІДЕО ДНЯ

Згадайте, чи у Вас траплялося таке, що Ви просто не мали можливості «передихнути». Така ситуація поступово призводить до погіршення загального стану здоров’я, коли відчуваєш себе… майже хворим.

Ось це й слід би назвати станом перевтоми. Чинниками, які спричиняють її розвиток є збільшення обсягу навчального навантаження, неправильно побудований режим дня і т.п.

Реклама

Що ж характерно для початкової стадії перевтоми? Найчастіше вчителі та батьки звертають увагу на погіршення успішності школярів. Воно викликає здивування, мовляв, раніше все було добре, а тут, несподівано, учень «не вилазить» із незадовільних оцінок. Поступово змінюється поведінка дитини, з’являються плаксивість, дратівливість, нервові «тики».

Ще одним важливим моментом є погіршення апетиту. Але на ці ознаки мало хто звертає увагу. А це необхідно зробити, оскільки перевтома не зникає сама по собі, навпаки – вона може переходити у певну стадію.

Реклама

А ось тут стан стає досить серйозним: у дітей з’являються порушення сну, почуття страху, істеричність. Різко знижується розумова і фізична працездатність, опірність до несприятливих чинників і патогенних організмів, дитина починає хворіти. Найважливішим є те, що такі ознаки зберігаються навіть після повноцінного сну і короткочасного відпочинку.

Що ж робити, аби запобігти розвитку перевтоми?

Найкращий засіб лікування – профілактика. Тому організуйте режим дня дитини відповідно до гігієнічних вимог, контролюйте її стан, створюйте умови для повноцінного відпочинку. За виявлення подібних ознак необхідно звернутися до лікаря.

Реклама

Тетяна Соловйова

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно